tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens

2011
2010
2009
2008
2007
Storvändning tog Ervin till huvudturneringen, men där blev det förlust.


Fair Plays Ervin Eleskovic klarade kvalspelet till ATP-challengern i Constanta, Rumänien efter övertygande spel i tre matcher. I öppningsmatchen gjorde Ervin processen kort med wild card-spelaren Cristian Ceparu, Rumänien och vann 6-0, 6-1. I andra omgången fick portugisen Joao Sousa (ATP #591) sig en omgång med 6-3, 6-2.

I kvalfinal ställdes Fair Play-spelaren, som är nummer 550 på senaste världsrankingen, mot Darko Madjarovski, Serbien (ATP #408), andraseedad i kvalspelet. Serben började bäst och tog första set 6-2. Dessutom breakade han Ervins serve i andra setets öppningsgame. I detta läge valde Ervin att gå in för ett mer säkerhetsbetonat spel, och det schackdraget visade sig vara mycket vägvinnande. Ervin släppte inte ett game på resten av matchen! 2-6, 6-1, 6-0, och belöningen blir två ATP-poäng samt en plats i huvudturneringen.

– Jag bestämde mig för att inte ge honom några gratispoäng och ta reda på om han var bättre tränad än jag. Det var han inte, säger en småtrött men belåten Ervin på telefon från Rumänien.

I huvudtävlingen blev det däremot förlust direkt efter förlust mot Marek Semjan, Slovakien (ATP #421) med 4-6,4-6 efter en match som Ervin inte var nöjd. - Det kändes inte bra, men jag får ta nya tag och i detta läget konstatera att jag fick 7-3 i matcher på min östeuropa-turné under tre veckor, sa en besviken Ervin på telefon från ett mycket varmt Rumänien. Nu väntar några dagars vila och sedan bär det av till Båstad....

Tim Göransson föll i andra omgången i kvalet till challengern i Reggio Emilia, Italien.

Senaste resultaten från challengertouren finns på atptennis.com.ervin_bytom
Ervins östeuropeiska resa slutade 7-3 i matcher.

vw
elite_j