tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens2011
2010
2009
2008
2007
Fair Play är Svenska Mästare 2008!


Den avgörande SM-finalen mellan Fair Play TK och Lidköpings TK har spelats idag och matchen avgjordes direkt efter två segrar av Andreas Vinciguerra och Raphael Durek. Detta innebär att Fair Play är Svenska Mästare 2008 efter seger med 3-1 i dagens match.

I de två avslutande – och betydelselösa – singlarna vann Ervin Eleskovic över Stian Boretti i ett avgörande match-tiebreak. Pablo Figueroa föll mot Oscar Pallin i raka set.

Våra motståndare Lidköpings TK har fallit med flaggan i topp och har som vanligt verkligen visat hur man kombinerar laganda och tenniskompetens på högsta nivå. Marginalerna är små på den här nivån och Fair Play har haft marginalerna på sin sida i den här finalen. En stor eloge till Lidköpings TK och till deras spelare, ledare och verksamhet.

Man kan sammanfatta årets elitserie med att konstatera att Fair Play har varit imponerande duktiga och våra spelare har spelat riktigt bra i hela serien. Vi har vunnit 8 lagmatcher i rad och vi har 37-7 i matchkvot. Detta är ett starkt facit och vår jämnhet och bredd i truppen har varit avgörande. Lagledaren Niklas Fjeldstad har gjort ett kanonjobb och han har assisterats av spelande lagledaren Andreas Vinciguerra som har genomfört sina dubbla roller med bravur.

- Vi har varit starka från början till slut och har egentligen inte varit hotade i någon lagmatch. Starka insatser över hela linjen, och naturligtvis extra roligt att Andreas har spelat hela sex singelmatcher, säger lagledaren Niklas Fjeldstad.

- Det var extra tändning med så mycket publik (ca 350-400 åskådare), sa en glad Andreas Vinciguerra efter sin segermatch.

SM-guldet går till följande spelare i Fair Play TK:

Ervin Eleskovic, 21 år, ATP #554

Andreas Vinciguerra, 27 år, har varit  ATP#33, ass. lagledare

Tim Göransson, 20 år, ATP#650

Pablo Figueroa, 23 år, har varit ATP#750

Raphael Durek, 24 år, ATP#562

Nikola Vuckovic, 22 år, Dubbel ATP#1200

Lagledare: Niklas Fjeldstad, 33 år

-Det är oerhört stort för oss som klubb och jag är mycket stolt över vårt lags prestationer i denna intensiva elitserie. Vi spelade i division 3 inne år 2002 och att nu stå som SM-segrare är rörande och glädjande. Dessutom vann vi ett SM-guld för lag ute och damerna vann brons i årets elitserie så det är ett kanonår för oss som förening. Klubbens bredd är basen i verksamheten och vår tennisskola är Sveriges största och vårt medlemsantal är 1855 st, vilket är all-time-high. Jag vill tacka spelarna och ledarna i laget, vår styrelse, alla tränare och övrig personal, alla medlemmar och vårt företagsnätverk, sa en märkbart rörd klubbchef Janne Immonen efter det att matchen var avgjord.

Klubbens herrlag har vunnit SM-guld 1985, 1986, 2006 och både ute och inne 2008 och damlaget har vunnit SM-guld 1985, 1986, 1987 och 2004.

Guldfesten arrangerades på Restaurang Hai och det hölls många bejublade tal bl a av ordförande Mats Nilsson, Andreas Vinciguerra, Niklas Fjeldstad med flera. Stämningen var underbar och gästerna avnjöt ett japanskt julbord och segerbucklan höjdes ett antal gånger under kvällen och natten. –SM-guld, SM-guld, SM-guld, var standardsången bland många av festdeltagarna.

Se finalresultat här och här.

Läs om alla resultat i poolspelet här, semifinaler här.

Hör SR:s radiointervju med Andreas Vinciguerra här.

Läs mer på tennis.se, SDS, Skånskan, tennistalk.com, NLT

Läs Fair Play Magazine här.


 


wilson-ny
dunlop-logo