tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens

2011
2010
2009
2008
2007
Två SM-guld till Fair Play - både herrlag och damlag vann


sm-guld_damer
Damernas guldlag: Lina Åkesson, Kristina Andlovic, Sara Mattson, Tomas Biernacki 


sm-guld_herrar
Herrarnas guldlag: Jimmy Wallin, Pablo Figueroa, David Nord och Joel Åkerberg 


I helgen avgjordes Lag-SM utomhus med Lidköpings TK och Tabergsdalens TK som arrangörer. För första gången hade Fair Plays herr- och damlag kvalificerat sig med både herr- och damlag samtidigt. Varje lagmatch inkluderade 3 singlar och 1 dubbel och det spelades semifinaler under lördagen och finalen samt matchen om tredje pris spelades på söndagen.

På damsidan mönstrade vi följande lag: Kristina Andlovic, Sara Mattson och Lina Åkesson. Tidigare i serien har även Caroline Magnusson, Annie Göransson, Anna Betty Kadar, Carolina Kubicska, Alexandra Rankloo samt Sonja Becarevic bidragit till SM-guldet. Vårt motstånd var hemmaklubben Tabergsdalens TK, Mälarhöjden och Norrköping.

– Det var en mycket enkel seger i semifinalen mot Norrköping och i finalen mot Tabergsdalen avgjorde vi tack vare Kristina Andlovic och Lina Åkessons stora segersiffror i deras singlar. Det var skönt att segern redan var klar inför dubbeln och där var Kristina tyvärr tvungen att bryta pga ryggskada. Nu skall vi planera in en guldfest tillsammans med killarna och sedan ser vi framemot elitserien i november, säger tränaren Tomas Biernacki som var på plats och coachade.

På herrsidan spelade vi med följande lag: Pablo Figueroa, David Nord, Joel Åkerberg och Jimmy Wallin. Tidigare i serien har även följande spelare bidragit till SM-guldet: Andreas Vinciguerra, Tim Göransson, Johannes Markel, Patrick Turus, Axel Lagerlöf, Martin Nilsson, Bardia Salehi samt Viktor Knobe. Vårt motstånd var hemmaklubben Lidköpings TK, Upsala Studenter och Sundsvall.

I semifinalen mötte vi Sundsvalls TK och matchen var avgjord efter tre enkla singlar till vår fördel. I finalen var det hemmaklubben Lidköping som stod för motståndet. Joel Åkerberg vann tredje singeln enkelt och de övriga singlarna började mycket bra för vår del. David Nord vann första set med 6-2 mot Oskar Pallin efter mycket bra spel. Pallin vann sedan andra set med 6-4 och ett avgörande supertiebreak med 10-6. På den tredje banan spelade Pablo Figueroa sin bästa tennis i första set och vann det med 6-2 mot Rickard Holmström. I andra set varierade Holmström sitt spel och speltempot sänktes till Lidköpings fördel. Holmström vann det andra setet med 7-5 och tog ledningen med 5-1 i supertiebreaket. – I det läget tänkte jag att det är bättre att våga spela ut ordentligt istället för att hamna i Rickards varierade spel. Taktikändringen höll och jag vann sju bollar i rad och sedan hela tiebreaket med 10-7, sa en mycket glad Pablo Figueroa efter matchen.

SM-guldet för herrar innebär att Fair Play försvarade ute-guldet från 2008 och man har nu vunnit de tre senaste lag-SM mästerskapen.

– Vår tennisskolebredd är imponerande, vi har haft kontinuitet i vår strävan mot eliten, vi har duktiga tränare på alla nivåer och vi har många bra spelare med en härlig stämning på klubben. Dessutom har vi den duktige tränaren Niklas Fjeldstad, som var med och coachade laget i helgen, sa klubbchefen Janne Immonen i ett försök att förklara framgångarna.

Resultat

Damer

Semifinal 1: Fair Play TK - Norrköpings TK 4-0

Kristina Andlovic - Antonia Moberg 6-0, 6-0

Sara Mattson - Anna Aronsson 6-1, 6-0

Lina Åkesson - Cecilia Cahp 6-1, 6-0

Åkesson/Mattson-Moberg/Aronsson 6-2,6-3

Semifinal 2: Tabergsdalens TK - Mälarhöjdens IK 4-0

Final: Fair Play TK - Tabergsdalens TK 2-2, 5-4 i set

Kristina Andlovic - Karolina Söör 6-1, 6-1

Sara Mattson - Sofie Björk 3-6, 3-6

Lina Åkesson - Paulina Helgesson 6-1, 6-2

Andlovic/Mattson - Söör/Helgesson 6-3, 2-3 uppgivet

Herrar

Semifinal 1: Fair Play TK-Sundsvalls TK 3-0 (ingen dubbel spelades)

Pablo Figueroa - Joakim Nordmar 6-0, 6-1

David Nord - Henrik Persson 6-1, 6-1

Joel Åkerberg - Eric Linde 6-0, 6-1

Semifinal 2: Lidköpings TK - Uppsala Studenters IF 2-1, 5-2 i set (ingen dubbel spelades)

Final: Fair Play TK - Lidköpings TK 2-2, 6-5 i set

Pablo Figueroa - Rickard Holmström 6-2, 5-7, 1-0 (10-7)

David Nord - Oskar Pallin 6-2, 3-6, 0-1 (6-10)

Joel Åkerberg - Claudio Rivera 6-3, 6-1

Figueroa/Jimmy Wallin - Pallin/Holmström 7-6 (10-8), 5-7, 0-1 (6-10)

Länk till: Tabergsdalens TK     Lidköpings TK 

Läs mer: SkD tennis.se Jnytt


jc-decaux-ny
dunlop-logo