tennis
Hem Boka bana Tennisskola & Minitennis Elit Arrangemang Butik Partners Föreningen Konferens2011
2010
2009
2008
2007
Sonja Becarevic vann JSM-brons och här kan du läsa om JSM i övrigt

Sonja Becarevic vann JSM-brons i flickdubbel 14 tillsammans med duktige Jacqueline Cabaj Awad, TK Hobby efter tre vunna matcher i den hårda konkurrensen. I semifinalen blev Jovana Petrovic/Donika Bashota för svåra och segersiffrorna skrevs till 7-6,6-3.

- Tjejerna gör en bra match och första setet är hur jämnt som helst. De skall verkligen vara nöjda med sin turnering, säger Fredrik Lundh, som tillsammans med Tomas Biernacki har coachat för Fair Plays räkning under de nio SM-dagarna och fem dagars SM-träning på hemmaplan.

Nedan följer en sammanfattning av Fair Plays JSM 2009, som spelades i Båstad(Drivan och nedre), Skummeslöv och Laholm.

Alla anmälda(28 st) spelare samlades, en vecka före JSM startade, för att genomföra ett antal träningspass på Limhamn för att förberedelserna skulle vara så optimala som möjligt.

Träningen genomfördes bra under veckan med en härlig attityd och kämpaglöd bland spelarna.

Fredrik Lundh och Tomas Biernacki coachade på plats mellan 7-15/8 och försökte verkligen följa så många matcher som möjligt. Dock fick man inte ihop det så att man kunde se alla matcher då SM spelades på fyra platser.

- Vi är stolta över att alla spelare kämpade riktigt bra i era matcher och att spelarna uppförde sig föredömligt på banan, säger tränarna Tomas Biernacki och Fredrik Lundh.

Diverse resultat från respektive klasser:

18-års

Viktor Knobe vann en match i kvalet innan han förlorade mot kvalsegraren. I dubbel lyckades Viktor tillsammans med Mark Adamsson kvala in till huvudtävlingen där det blev förlust mot blivande bronsmedaljörerna Eriksson/Eriksson.

Axel Lagerlöf vann, i första omg, en dramatisk match mot Ted Nilsson, MBTK, rankad som nr 8 i Sverige i huvudtävlingen. Segersiffrorna skrevs till 1-6, 6-4, 7-6. Starkt jobbat av Axel! I omg 2 blev en formstark Magnus Eriksson, Tumba, för stark men Axel krigade på bra och hade han haft marginalerna på sin sida så hade det kunnat gå vägen.

Pontus Wiklund förlorade i första omg i huvudtävlingen. Dock hade Pontus tvingats till ett två veckor långt uppehåll innan tävlingen vilket medförde att formen inte var på topp.

Pontus och Axel kom inte upp i den förväntade nivån, som de hade visat prov på då de gick till final i Båstadtennis, och förlorade snöpligt i första omg i dubbeln.

Sara Mattson fick möta en tuff motståndare i första omg i huvudtävlingen. Nämligen Amina st Hill, GLTK (som sedermera tog sig till semifinal).Sara startade bra och fick en ledning med 4-0. Därefter lossnade inte spelet riktigt och förlusten skrevs till 5-7, 1-6. Även i dubbel blev det tyvärr förlust direkt mot de blivande silvermedaljörerna Virtanen/Haraldsson.

16-års

Martin Svenning fick en tuff lottning direkt och mötte Stefan Milenkovic. Martin fightades in i det sista men fick ge sig efter 4-6 6-7. Tyvärr hade inte Martin marginalerna på sin sida när de behövdes…Martin Svenning, med sin ständige dubbelpartner Filip Henriksson, MBTK, tog sig till kvartsfinal där det blev stopp mot de blivande mästarna Johansson/Lindmark. Efter en tuff match fick de ge sig med siffrorna 5-7 3-6.

Lina Åkesson vann sin första omg mot Pauline Helgesson, en ganska lurig motståndare, med 6-2 7-5. I andra omg stod Sverigetvåan Brenda Njukic för motståndet. Lina hade aldrig förr varit i närheten av att ens ta set mot Brenda men nu visade Lina verkligen vad hon gick för. Med tunga grundslag och bra djup fick Lina med sig första set med 6-4. Lina var med till i mitten av andra set men sedan höll det inte längre.

Brenda vann till slut i tre set. Dock ska Lina inte ta denna förlust för hårt då hon nu faktiskt visat att hon närmat sig de allra bästa. Starkt jobbat!

Lina förlorade första omg i dubbeln.

14-års

Sonja Becarevic fick med sig en bronsmedalj hem! Bronset vann Sonja tillsammans med Jaquline Cabaj-Awad i FD14. Dock blev det förlust i första omg i singelns huvudtävling mot Felicia Ahlborg, SFTK. Denna dramatiska match avslutades i ett tiebreak där Sonja, trots tre matchbollar, förlorade med 12-10. Härlig kämpainsats Sonja!

Kristina Alilovic tog en stabil seger i första omg i huvudtävlingenmen fick sedan ge sig i andra omg mot den seedade spelaren Hanna Sundberg, SALK.

Klara Josefsson kämpade sig fram till kvalfinal efter två segrar, där det dock blev för tufft mot Maja Örnberg, Kils TK.

Johanna Jurlander vann första omg i kvalet och även en vinst i dubbel blev det. I dubbel blev det stryk mot det förstaseedade paret Kållberg/Pettersson.

Amanda Nilsson vann också första omg i kvalet. Det blev tyvärr inte någon seger i dubbelklassen.

Sam Knobe vann sin kvalgrupp efter tre segermatcher och fick sedan stryk i första omg mot den seedade spelaren Alexander Regne´r. Starkt att vinna kvalet, Sam!

Johannes Lindmark och Sam Knobe vann en match i dubbeln och fick ge sig i andra omg mot ett kvartseedat par.

Karl Hultén fick tyvärr stryk i första omg i kvalet.

Johan Sievert-Lindeskog vann en match i kvalet.

Konstantin Mironidis tog sig stabilt till kvalfinal efter två segrar där det tyvärr blev förlust. Trots förlusten så är det en framgång att ta sig till kvalfinal!

Konstantin och Karl Hultén förlorade i första omg i dubbeln.

 

12-års

Pernilla Axeheim förlorade i första omg i singel och vann en match i dubbeln. I andra omg fick Axeheim/Olsson ge sig efter tre set.

Anna Szekeley förlorade i första omg i singel.

Valdemar Holm förlorade i första omg i singel. I dubbel tillsammans med Oscar Wallin blev det förlust i första omg.

Oscar Wallin vann första omg efter en regnig match. I andra omg blev det förlust.

Markus Lind fick tyvärr ge upp, pga ryggont, i sin första match. Nu är det tillfriskning som gäller!

Henrik Atlevi vann sin första omg efter att i slutet av matchen verkligen visat var skåpet ska stå! Henrik förlorade sedan i andra omg.

Erik Söderpalm förlorade i första omg efter en riktig maratonmatch. Matchen varade i ca 2 tim och 20 min och de spelade endast två set!

Jacob Sollbe vann första omg men fick sedan se sig besegrad i andra omg.

Marko Janjusic vann första omg på w.o. I andra omg blev 2009 års SALK-vinnare för svår. Marko visade verkligen prov på fighting-spirit och var väldigt nära att vinna. Dock blev det förlust med 4-6 4-6.

Georg Mironidis förlorade i första omg.

Peo Wästberg fick även han ge sig i första omg. Han öppnade bra med en 3-0 ledning men sedan vände motståndaren på matchen.

Filip Krüeger förlorade i första omg.jc-decaux-ny
elite_j