Cosmo vann Båstadtennis Corem Open
Nyheter
Datum juli 1, 2018

Edit Cosmos fantastiska tävlingssäsong fortsätter. Fair Play-spelaren vann flicksingel 12A i Båstadtennis Corem Open och kom trea i flickdubbel 12 i par med Norrköpingstjejen Tuva Fredriksson. Edit imponerade stort i singelklassen där hon vann sina sex matcher i raka set och bara tappade tolv game totalt. I finalen besegrades Daniella Nylander, Lidingö TK, med 6-1, 6-1. I flickdubbel 12 vann Cosmo/Fredriksson tre matcher. 6-1, 6-0 blev setsiffrorna mot Fair Plays Esther Månsson och Sofia Gottlieb, Svedala TK, i kvarten, men i semin blev det förlust i en jämn tvåsetare mot slutsegrarna Bella Bergkvist Larsson, Åmåls TK/Tilda Larsson, Elfsborg Tennis (4-6, 6-7).

editbåstad
Edit med bucklan efter finalsegern mot Daniella Nylander.

Final: Daniella Nylander, Lidingö TK, 6-1, 6-1

Båstadtennis, sommarens stora tävling tillsammans med JSM, lockade som vanligt ett stort antal deltagare. 928 spelare kom till start i turneringens 30 klasser. Först spelades de äldre klasserna och många Fair Play-spelare var i farten. Sissi Schmidt-Axelsson och Isabella Mårtensson, Malmö Bellevue TK, gick till final i flickdubbel 16. I finalen föll Malmöparet mot Maja Radenkovic, Helsingborgs TK/Klara Milicevic, Tabergsdalens TK, med 3-6, 3-6. Emilia Valentinsson och Frida Bostrand var framme i semifinal i klassen. Emilia och Klara Nelander, Skanör-Falsterbo TK, föll mot toppseedade Radenkovic/Milesevic med 5-7, 1-6. Frida och Vanessa Videll Ersöz, GLTK, lämnade w.o. i sin semifinal. Under tävlingens första del var Frida den som gick längst av Fair Play-spelarna i singel. Hon slog Katja Jules Viberg, SALK, och Filippa Vial, Trollbäckens TK, i raka set i flicksingel 16 innan hon förlorade mot förstaseedade Maria Petrovic, Farsta TK, i kvarten (2-6, 5-7).