Ekerot till Swedish Tennis Academy
Nyheter
Ekerot till Swedish Tennis Academy
Datum december 18, 2019

David Ekerot är ny huvudansvarig för Swedish Tennis Academy. 49-åringen har en lång och framgångsrik tennisbakgrund både som spelare och tränare. Som junior var han Sverigeetta och vann alla stora nationella turneringar. Han nådde semifinal i inofficiella VM för 14-åringar i Orlando och tog lagguld i EM för 16-åringar.

Efter gymnasiet fortsatte tenniskarriären på college i USA, där han studerade på University of Southern California och blev amerikansk universitetsmästare för lag två gånger (1991 och 1993). Under sina tre år på ATP-touren 1995-1997 vann han två titlar i dubbel tillsammans med amerikanen Jeff Tarango och var som högst rankad 52:a i världen i dubbel och med en del framgångar på futurenivå i singel. Han spelade även åtta Grand Slam-tävlingar under åren som proffs.

Efter spelarkarriären tog tränarkarriären vid. David har en gedigen tränarbakgrund och är en av få svenskar som är certifierad ATP-tränare. Han är även certifierad professional coach (RPT) och har varit tränare i USA, Italien, Indien och Sverige. I USA var han 2000-2001 tränare för herrlaget Southern Methodist University i Dallas, som i slutet av året rankades fyra i landet. Han har jobbat med spelare på future- och challengertouren och var under en period knuten till en tennisakademi i Rom tillsammans med erkänt duktige tränaren Claudio Pistolesi. Nästa tränaruppdrag fick han på Team Tennis Academy i New Delhi, Indien, där han tränade unga tävlingsspelare och spelare i Indiens Davis Cup- och Fed Cup-lag.

På hemmaplan har han varit tränare i Helsingborgs TK, med särskilt ansvar för tennisgymnasiet, chefstränare och klubbchef i Malmö Bellevue TK och nu senast chefstränare i Lomma-Bjärreds TK. Det är med andra ord en mycket välmeriterad tränare som nu tar klivet in som ansvarig för Swedish Tennis Academy.
– Det känns mycket inspirerande att få ta över huvudansvaret för Swedish Tennis Academy och få chansen att utveckla verksamheten vidare mot nya mål. Detta är en utmaning som jag verkligen ser fram emot och jag är mycket motiverad att ägna all min tid till det jag brinner för mest – att hjälpa ambitiösa tävlingsspelare, säger David Ekerot, huvudansvarig för Swedish Tennis Academy.
– Vi är mycket nöjda med att knyta till oss David Ekerot som huvudansvarig tränare för Swedish Tennis Academy. Davids samlade erfarenhet och utbildning som tränare och spelare är synnerligen imponerande och vi ser verkligen fram emot ett långsiktigt samarbete med spelarutveckling i fokus, säger Janne Immonen, klubbchef i Fair Play TK.

David kommer att påbörja sitt engagemang i Swedish Tennis Academy redan i januari i en mindre skala. Heltidstjänsten börjar i juni 2020, men vår förhoppning är att han kan komma loss från sitt nuvarande arbete tidigare.

Tidigare nyheter
Karlén tar plats på scen i sommar
Skämtar han? Nej, Christoffer Karlén är allvarlig när han avslöjar sommarens planer. – Jag...
Schema sommartennis vecka 26
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 26 (måndag 24/6–fredag 28/6)...
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni. Varmt välkomna till en ny fartfylld vecka!   Grupp 1...
Sommarpriser på System Verification Fair Play Stadion
Passa på att spela tennis och padel till rabatterade priser på System Verification Fair...