Fair Play förstärker – Linus Frost klar för klubben
Nyheter
Fair Play förstärker – Linus Frost klar för klubben
Datum december 29, 2018
Fair Play TK spetsar till herrtruppen. Linus Frost är klar för klubben. 23-åringen kommer närmast från Elfsborg Tennis som var med och fajtades om en finalplats i elitserien den här säsongen. Linus spelade förstasingel i Boråslaget och stod för ett par tunga segrar under elitserieveckorna. I hemmahallen slog han 172-rankade tysken Oscar Otte och i nästa omgång besegrade han Markus Eriksson i Göteborg.
– Det gick upp och ner för min del i elitserien. Uppladdningen var inte den bästa. Jag kom hem från Asien på torsdagen och så var det match på lördagen. Första matchen mot SALK fick jag inte spelet alls att fungera (förlust i supertiebreak mot Milos Sekulic). Det tog väl någon vecka innan jag kom igång. Matcherna mot Otte och ”Mackan” var två väldigt bra matcher. Segern mot Otte är min största hittills i karriären, säger Linus Frost.
Elfsborg mötte Fair Play i Malmö i sista omgången. Då föll Linus mot Frederik Nielsen i raka set.
–  En duktig spelare, men det var en ganska lam match av båda eftersom den inte betydde något. Vi hade behövt vinna med 6-0 för att ta oss till final. Det var ju kört redan efter dubblarna. För Fair Play betydde matchen mer. Om vi hade vunnit hade de missat finalplatsen.
 Vad fick dig att byta klubb till Fair Play?
  – Jag fick bra kontakt med Robin (Borg) och känner förtroende för honom. Träningsmöjligheterna och sparringen är bättre i Malmö. Sen är Fair Play en otroligt seriös klubb och jag gillade upplägget som presenterades.
Hur tränar du just nu?
– Jag kör fys varje dag för att hålla igång, men det blir ingen tennis. Jag har slagit på bollen så mycket under året och behöver veckorna med vila. Jag åker ner till Malmö i början av januari och startar säsongen. Tävlingsplaneringen är inte helt spikad, men jag har som mål att spela vintertourtävlingen i Borås i slutet av januari innan jag sticker ut. Det är skönt att få lite matcher i kroppen innan första future- eller challengerturneringen.
 Stora målet 2019?
  – Det kommer en ny ranking och jag tror jag ligger hyfsat till på den, så målet nästa år är att försöka kvala in i fler challengerturneringar.
 Sen väntar seriespel med Fair Play där du tar Pablo Figueroas plats i truppen…
   – Det är lite tråkigt att Pablo lägger av. Han har ju ett fantastiskt tennis-CV. Vad jag har hört kommer han att vara med och coacha laget på något sätt. Det är kul för han har stor erfarenhet och har gjort mycket för svensk tennis. Det ska bli kul med elitserien, jag tror vi får ett jäkligt starkt lag nästa år.frost
Linus Frost är klar för Fair Play TK. Foto: Privat

/ JW

Tidigare nyheter
Karlén tar plats på scen i sommar
Skämtar han? Nej, Christoffer Karlén är allvarlig när han avslöjar sommarens planer. – Jag...
Schema sommartennis vecka 26
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 26 (måndag 24/6–fredag 28/6)...
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni. Varmt välkomna till en ny fartfylld vecka!   Grupp 1...
Sommarpriser på System Verification Fair Play Stadion
Passa på att spela tennis och padel till rabatterade priser på System Verification Fair...