Fair Play möter framtiden med ny organisation
Nyheter
Fair Play möter framtiden med ny organisation
Datum juni 3, 2018

 

                               Fair Play TK

Fair Play möter framtiden med ny organisation

För att skapa rätt förutsättningar för framtiden i en växande förening och en attraktiv anläggning med hård konkurrens inom friskvårdssektorn & föreningslivet, så har styrelsen tillsammans med klubbchefen sett över organisationen i Fair Plays verksamhet.

– Vi har haft en fantastisk utveckling i vår förening de senaste tio åren och det är frukten av hårt arbete med målmedvetenhet och rätt strategier. Våra duktiga tränare och övrig personal har bidragit mycket starkt till dessa framgångar. Nu fortsätter vi vårt arbete med att förbättra oss på alla nivåer inom föreningen och detta är en kontinuerlig process. Styrelsen har beslutat om en ny verksamhetsplan och en ny organisation för att möta större krav och högre målsättningar i framtiden. Störst fokus är på en fortsatt positiv utveckling av den sportsliga verksamheten, men vi gör också en satsning på reception- & butik. Dessutom kommer vi att lansera en ny digital plattform, och en ny hemsida är starten på denna satsning med målet att den skall lanseras senast i november i år. Totalt satsar föreningen ca 1 Mkr per år på denna nya organisation och nu ser vi verkligen framemot mot höststarten när alla är på plats och det verkliga arbetet skall påbörjas för att nå våra mål. Vi arbetar även för fullt med en ny utomhusanläggning, som vi hoppas skall bli klar 2019, och vi ser också över möjligheterna att bygga ut den befintliga anläggningen på lite längre sikt, säger Mats Nilsson, ordförande i Fair Play Tennisklubb.

Organisationsförändringar fr o m augusti/september 2018:

–      David Gustafsson anställs som sportchef(ny roll i föreningen) och blir huvudansvarig för all sportslig verksamhet. David blir också ansvarig tränare för Malmö Tennisgymnasium och kommer vara tränare ca 10 timmar per vecka. David gör comeback som anställd i klubben efter tio år som klubbchef i Höllvikens TK och har stor erfarenhet inom ett antal område inom tennisen. David har dessutom varit tränare för många duktiga spelare och har som spelare bl a vunnit SM-guld med Fair Plays A-lag och varit rankad etta i dubbel på college i USA.

–      Jonas Wallgård anställs som ny tävlingsgruppsansvarig med 25 timmars tennisträning per vecka. Han har lång erfarenhet som tränare och huvudansvarig på college, klubb och akademi i USA och har tränat spelare som ATP-spelaren Sam Querrey plus många andra som har legat topp-300 i världen. Jonas har också varit världsrankad som spelare på ATP-rankingen.

–      Mervana Jugic-Salkic är äntligen tillbaka efter sin föräldraledighet och kommer arbeta 32 timmar som tränare i veckan i tävlingsgruppen och kommer vara ansvarig för damernas A-lag. Hennes erfarenheter som framgångsrik tränare i Fair Play och som spelare i många år på WTA-touren på Grand Slam-nivå blir en riktigt stor tillgång. Mervana var rankad #99 i världen i singel och #59 i dubbel.

–      Ulf Johnsson får en ny roll som ansvarig tränare för utvecklingsgruppen med träning 15 timmar per vecka och kommer också att fortsätta vara tränare i tävlingsgruppen 17 timmar per vecka. Ulf har lång erfarenhet som tränare och har bl a varit chefstränare i flera klubbar, förbundstränare och dessutom tränat några spelare på ATP-nivå. Ulf har också varit världsrankad som spelare på ATP-rankingen.

–      Jörgen Windahl får en ny roll som tränare i breddverksamheten med tydliga ansvars-område för att förstärka tränarkåren och skapa förutsättningar för att utveckla ännu fler duktiga spelare. Jörgen har lång erfarenhet som framgångsrik tränare i vår klubb och har även varit chefstränare i flera klubbar, förbundstränare och tränare i Tyskland. Jörgen vann Australian Open som junior och var rankad #108 i världen i singel och #69 i dubbel.

–      I Swedish Tennis Academy kommer vi att förstärka med en heltidstränare, som tillsammans med ansvarige Robin Borg, skall fortsätta utveckla denna starkt växande verksamhet. Den nya tränaren kommer att presenteras så fort som möjligt och samtal pågår med flera intressanta kandidater.

–      Vi bildar ett nytt team – Team Swedish Tennis Academy – som ersätter Team Fair Play för att skapa ännu bättre möjligheter för en seriös satsning på tennis från gymnasieålder och uppåt. Den exakta organisationen med tränare och vilka spelare som skall ingå kommer att fastställas i andra halvan av augusti. Robin Borg är huvudansvarig för denna satsning.

–      Linda Jönsson går på föräldraledighet och vi letar just nu för fullt efter en vikarie till tjänsten som receptions- & butiksansvarig, där målsättningen är att vi har en ny ansvarig på plats 6 augusti.

–      För att skapa bättre förutsättningar för ökad försäljning, förstärkt service och tydligare roller så anställer vi en assisterande receptionsansvarig med tillträde 27 augusti, som skall vara ansvarig för banbokning, vår framtida internetbutik, konferens och barnkalas.

–      Vi kommer att anställa en webb- & kommunikationsansvarig på 50% i samband med att den nya hemsidan är på plats för att kunna fokusera smartare och effektivare på hemsida, nyhetsbrev, sociala medier, Fair Play TV och övrigt.

Fair Plays nya verksamhetsplan 2018-2021

Fair Plays nya organisation 2018-2019

– Det är fantastiskt att vi har över 1.600 barn, ungdomar & vuxna som tränar hos oss varje vecka och över 3.000 medlemmar . Vi har tillsammans lyckats med att bibehålla kvaliteten i vår breda tennisskola samtidigt som vi har haft många år med många sportsliga framgångar för föreningen och våra spelare. SM-guld för både herr- & damlaget både inom- och utomhus för tredje året i rad och många SM- & RM-medaljer för flera av våra många duktiga juniorer. Ett stort tack till alla våra medlemmar, gamla som unga, som visar förtroende för oss och som trivs i vår verksamhet och ett stort tack till alla i vår personal inkl alla tränare, receptionen, driften och administrationen som gör ett värdefullt och bra arbete. Stort tack till vår elitansvarige Fredrik Lundh, tränaren Jon Sigurdsson och till receptionisten Hanna Kosowska som lämnar oss i höst för nya utmaningar och vi önskar dem lycka till i framtiden. Jag vill också tacka alla våra spelare på både elit- och breddnivå som är våra främsta ambassadörer för vår förening och avslutningsvis vill jag tacka våra samarbetspartners i vårt företagsnätverk som verkligen är betydelsefulla för vår förening på många olika sätt. Nu fortsätter vi arbeta hårt med en ny organisation och en ny verksamhetsplan och det ser vi verkligen framemot, säger klubbchefen Janne Immonen.

För mer information:
Mats Nilsson, ordförande, 0706-181410
Janne Immonen, klubbchef, 0705-614800

Positivitet. Kvalitet. Engagemang. Respekt.

Vi är vad vi heter.

Läs ovanstående info pdf.

Läs verksamhetsplan 2018-2021 pdf.

Se nya organisationen 2018-19 ipdf.

Tidigare nyheter
Träna badminton i Malmö – terminen startar 1 september
Fair Play Sport Club bedriver en populär badmintonskola för alla som är 7-25 år...
Schema sommartennis vecka 30
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 30 (måndag 22/7–fredag 26/7)....
Anmäl dig tilll höstens fotbollsträning på Fair Play
Spela fotboll på Fair Play i höst! Träningen riktar sig till barn i åldern...
Ström & Gulliksson Malmö Open 2024
Fair Play Tennisklubb arrangerar en internationell damturnering på Limhamn Tenniscenter i sommar. 19-25 augusti...