Fair Play tar klivet in i framtiden med Zenniz
Nyheter
Fair Play tar klivet in i framtiden med Zenniz
Datum november 6, 2023

Fair Play Tennisklubb tar klivet in i framtiden och installerar Zenniz på åtta banor på System Verification Fair Play Stadion. Systemet kombinerar video- och ljudteknik för att exakt spåra både bollen och spelarna. Informationen finns på en mätenhet framme vid nät på varje bana, där även till exempel servehastighet visas på en stor display.

Zenniz har även en mobilapp som kan användas tillsammans med mätenheten och efter träningspasset eller matchen har spelaren tillgång till statistik och video i appen. Både elitspelare och motionärer kan använda Zenniz, som har spännande funktioner som ”line calling”, videohöjdpunkter, statistik och interaktiva övningar.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera vårt samarbete med Fair Play Tennisklubb. Vårt gemensamma intresse att främja tennis och ge bästa möjliga upplevelse för alla inblandade, från unga tennisentusiaster till de mest erfarna spelarna, ger en bra grund för att utforska tennisens framtid tillsammans. Vi ser fram emot att arbete tillsammans för att förbättra alla aspekter av matchspel, motionstennis och coachning, för att säkerställa att alla som besöker Fair Play får den bästa möjliga upplevelse på och utanför banan. Tillsammans banar vi väg för att Sverige och Norden ska ligga i framkant när det gäller att få ut det mesta av tekniken i vår favoritsport, säger Eero Kuusi, vd och medgrundare av Zenniz.

Fair Play TK kommer att installera Zenniz omgående. Första gången systemet används i tävlingssammanhang blir under den stora ungdomsturneringen Fair Play Cup som spelas i början av december. Tävlingen byter nu namn till Fair Play Cup by Zenniz.

– Vi är mycket förväntansfulla över den nya tekniken som snart finns klar att använda i vår anläggning, Zenniz som produkt är en ”perfect match” för våra behov. Den är enkel och rolig att använda, och den passar såväl tävlingsspelaren som motionären. Vi ser fram emot ett nära och bra samarbete med Zenniz, och ser det som ett stort privilegium att få vara med och påverka utvecklingen av tekniska hjälpmedel inom tennisen, säger David Gustafsson, klubbchef i Fair Play TK.

 

Läs mer på Zenniz hemsida www.zenniz.com.

Tidigare nyheter
Anmäl dig till Swedish Tennis Academy Open
Nästa tävling på Limhamn Tenniscenter är Swedish Tennis Academy Open som spelas 27 juli-9...
På måndag startar “Tennis skapar Fair Play i hela Malmö”
På måndag startar “Tennis skapar Fair Play i hela Malmö” med gratistennis i Gullviksparken...
Grupper Kul-i-sommar 17-20 juni
Nästa vecka, 17-20/6, arrangerar vi Kul-i-sommar på System Verification Fair Play Stadion. Vi hälsar...
Schema sommartennis vecka 25
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 25 (måndag 17/6–torsdag 20/6)...