Fair Play TK söker sportchef
Nyheter
Fair Play TK söker sportchef
Datum april 20, 2022

Fair Play TK söker en person som framgångsrikt kan ta ett helhetsansvar och såväl leda som driva den sportsliga utvecklingen i en omfattande och spännande verksamhet. Tjänsten innebär även en roll som vice klubbchef och bollplank till klubbchefen.

Fair Play Tennisklubb gör en offensiv framtidssatsning med flera mycket intressanta initiativ för att ta nästa steg i utvecklingen. Bland annat har det initierats en sportslig satsning på 5,6 miljoner kronor, över tre år, med målbilden att utveckla spelare och hjälpa dem i sin satsning såväl på hemmaplan som på resor internationellt. Fair Play TK, med visionen ”Att utveckla spelare till nya nivåer i en inspirerande och glädjefylld miljö”, utvecklar människors fysiska hälsa och välbefinnande genom att erbjuda idrottsaktiviteter med tennis som bas. Verksamheten är byggd på en mycket stark och kompetent organisation med såväl professionellt som ideellt arbetande människor drivna av att utveckla och förbättra föreningen målmedvetet.

Rollen som sportchef
I rollen som sportchef ska du operativt leda den sportsliga verksamheten i Sveriges största tennisklubb och ta ett kvalitativt ansvar. Jobbet som sportchef är mångfacetterat, spännande och utmanande. Du är i sportsliga sammanhang föreningens ansikte utåt och det är en självklarhet att du har ett gediget och brett intresse för tennis och god insikt i hur en tennisklubb fungerar. Samtidigt ska det finnas en stor erfarenhet av ledarskap i grunden. Du rapporterar till klubbchefen, ingår i ledningsgrupp och styrgrupp för verksamheten och kommer även att vara adjungerad på styrelsemöte regelbundet. Du kommer att arbeta cirka 6-12 timmar som tennistränare per vecka.

Det här är du
Du är van att med stort engagemang leda någon form av sportslig verksamhet inom tennis och är drivande, ansvarstagande, kreativ, lösningsorienterad och lyhörd. Du är duktig på att kommunicera och skapar engagemang när du arbetar med andra människor. Du är målinriktad, har en god samarbetsförmåga, och är van att prioritera och ”lyfta blicken” för att ta välinformerade beslut. Du har en god kännedom om föreningslivet och har en högskoleutbildning och/eller relevant arbetslivserfarenhet. Du är dessutom en kompetent tennistränare med stor erfarenhet och du har haft personalansvar. Känner du igen dig? Då är du en person som bör söka tjänsten.

Det här erbjuder vi
Omfattningen av denna tjänst är 100%. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse, dock senast hösten 2022. I tjänsten ingår arbetstider i huvudsak dagtid men även under kvällar och helger i samband med aktiviteter och träning.

Kontakt och ansökningsdatum
Ansökan med cv vill vi ha senast den 22 maj via mejl till david.gustafsson@fairplaytk.se. Frågor besvaras av klubbchefen David Gustafsson, 0739-169369. Intervjuer och urval sker löpande.

Läs i pdf här. 

Tidigare nyheter
Karlén tar plats på scen i sommar
Skämtar han? Nej, Christoffer Karlén är allvarlig när han avslöjar sommarens planer. – Jag...
Schema sommartennis vecka 26
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 26 (måndag 24/6–fredag 28/6)...
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni. Varmt välkomna till en ny fartfylld vecka!   Grupp 1...
Sommarpriser på System Verification Fair Play Stadion
Passa på att spela tennis och padel till rabatterade priser på System Verification Fair...