Filip Bergevi uttagen i Davis Cup-truppen
Nyheter
Filip Bergevi uttagen i Davis Cup-truppen
Datum januari 5, 2024

Filip Bergevi är uttagen i Davis Cup-truppen som ska möta Brasilien i Helsingborg 2-3 februari. Simon Aspelin, som är ny DC-kapten, tog även ut Elias Ymer, Karl Friberg, Leo Borg och André Göransson i truppen.

– Det är ett väldigt starkt och bra lag där alla ska kunna mäta sig med spelarna på den här nivån. Det blir spännande att se hur det går för de uttagna spelarna under tiden fram till DC-matchen. De kommer vara på olika ställen i världen. Jag hoppas att de får en bra start på året och att de kommer in i veckan med bra självförtroende. När vi väl är där slipar vi på detaljerna, så får vi se vilka som spelar, säger Aspelin till tennis.se.

Filip Bergevi DC-debuterade under gruppspelet i Bologna i höstas och tog även första segern när han i par med André Göransson vann dubbeln mot värdnationen Italien. Förra året vann Filip två dubbeltitlar på challengernivå och var en viktig kugge i Fair Plays herrlag som tog SM-guld på Lidingö.

Det svenska herrlandslaget måste vinna matchen mot Brasilien för att nå Davis Cup Finals senare i höst. Brasilien slog i senaste matchen Danmark, med dåvarande världstian Holger Rune i laget, på bortaplan med 3-1.

– Brasilien är en stark tennisnation med många bra spelare. Jag har kollat igenom alla toppspelare och flera har hög ranking, men vi går för att vinna och jag tror vi har goda chanser att göra det, säger Andreas Vinciguerra, som är ny assisterande DC-kapten, till tennis.se.

Den tidigare Fair Play-stjärnan hoppas hemmapubliken ska lyfta laget.

– Självklart hoppas vi på en fullsatt Helsingborg Arena. Det är vårt landslag som kommer dit och spelar en otroligt viktig match på hemmaplan mot ett bra lag. Jag hoppas Tennissverige går samman och stöttar killarna. Stödet är otroligt viktigt och ger en extra kick.

 

 

Tidigare nyheter
Sommarpriser på System Verification Fair Play Stadion
Passa på att spela tennis och padel till rabatterade priser på System Verification Fair...
Anmäl dig till Swedish Tennis Academy Open
Nästa tävling på Limhamn Tenniscenter är Swedish Tennis Academy Open som spelas 27 juli-9...
På måndag startar “Tennis skapar Fair Play i hela Malmö”
På måndag startar “Tennis skapar Fair Play i hela Malmö” med gratistennis i Gullviksparken...
Grupper Kul-i-sommar 17-20 juni
Nästa vecka, 17-20/6, arrangerar vi Kul-i-sommar på System Verification Fair Play Stadion. Vi hälsar...