Joakim Henriksson ny tränare i Swedish Tennis Academy
Nyheter
Joakim Henriksson ny tränare i Swedish Tennis Academy
Datum augusti 9, 2023

Fair Play TK har gjort klart med en ny tränare och resecoach som ska jobba tillsammans med David Ekerot i Swedish Tennis Academy. Joakim Henriksson tar över efter Nabil Badek, som har valt att flytta hem till Paris.

– Känns fantastiskt kul att få jobba i en stor klubb där det finns stora möjligheter att bygga någonting jättebra. Jag kommer att jobba en hel del med såväl proffsen som tennisgymnasiet och duktiga juniorer i Swedish Tennis Academy. En härlig utmaning som jag verkligen ser fram emot,  säger Joakim Henriksson som också kommer att vara ute med spelare på tävlingsresor.

50-åringen är fostrad i Höllvikens TK där han började spela tennis som sexåring. Som junior var han som bäst rankad tvåa i landet i sin åldersklass och vann bland annat lag-EM och nordiska mästerskapen.

– Jag gick på tennisgymnasiet i Båstad tillsammans med många andra duktiga spelare. David Ekerot, som jag kommer att jobba med nu, var till exempel en av spelarna. Efter mina studier bar det av till USA. Jag reste runt och spelade många tävlingar, bland annat Orange Bowl. Under en period var jag även i Tyskland och spelade ligatennis. Mycket av min ungdom handlade om tennis, kan man säga.

Senaste åren har han även gästspelat på System Verification Fair Play Stadion.

– Jag har hjälpt till med sparringen i Swedish Tennis Academy. Ett tag jobbade jag med Filip Bergevi och reste med honom på challengertouren.

Joakim har även jobbat hos EuroElite och varit med på många tävlingsresor. Närmast kommer han från en tjänst som chefstränare i Skanör-Falsterbo TK.

Joakim påbörjar sin anställning den 4 september. Vi hälsar honom varmt välkommen till Fair Play TK och Swedish Tennis Academy!

Tidigare nyheter
Schema sommartennis vecka 31
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 31 (måndag 29/7–fredag 2/8)....
Gratisträning för barn födda 2014-2018 – begränsat antal platser
Under vecka 32 har vi gratis träning i tennis för barn födda 2014-2018, som...
Spela innebandy på Fair Play i höst
Spela innebandy på Fair Play i höst! Träningen riktar sig till barn i åldern...
Dags att anmäla sig till höstens bordtennisträning
Bordtennis är  en kul och cool sport som alla kan utöva. Träna  i någon...