Karlén tar plats på scen i sommar
Nyheter
Karlén tar plats på scen i sommar
Datum juni 20, 2024

Skämtar han? Nej, Christoffer Karlén är allvarlig när han avslöjar sommarens planer.

– Jag ska göra stand up-debut i sommar på en lokal klubb i Göteborg, säger han.

I början av april återvände Christoffer Karlén till Fair Play för att jobba som tävlingsansvarig och tränare i klubben. Han har redan haft många uppdrag i rollen som tävlingsansvarig och samtidig blivit en populär tränare med sin positiva inställning och sitt engagemang på banan. Vi tog ett kortare snack med honom under första semesterdagarna, då han naturligtvis var i hallen och spelade tennis.

Hur har första tiden varit?
– Den har varit obeskrivligt kul. Absolut roligast har varit att lära känna många medlemmar och få träna motiverade och duktiga tennisspelare. Jag trivs som fisken i vattnet!

När du klev in på kontoret första dagen hade du en racketväska med dig med sju-åtta osträngade racketar…
– Hade jag det? Ja, det hade jag nog. Det var ett tag sedan jag strängade om. Jag tror att ett av mina sju racketar var strängat, 18 kilo eller något i den stilen. Tanken var att stränga om alla racketar, men det har jag inte gjort än.

Inom loppet av 21 dagar sprang du även två maraton i maj/juni (i Köpenhamn och Stockholm). Hur ofta springer du långlopp?
– Jag springer fyra-fem långlopp om året. Jag började springa milen regelbundet när jag bodde i Malmö första gången. Då spelade jag inte så mycket tennis och tyckte löpning var en skön avkoppling. I tennis måste du tänka på så mycket hela tiden. I löpningen är det bara att lunka på. Och man har lite kondition från tennisen så man orkar springa längre än man tror.

Vad händer närmast på tävlingsfronten?
– Vi har nyss betat av ett lyckat KM. Många kul matcher, bra stämning hela veckan och vi slapp regnet varje dag. Nästa tävling i Malmö är Swedish Tennis Academy Open 27 juli-9 augusti. Där har vi en sommartourtävling också, så det kommer att bli bra tennis. Vi får inte glömma Beddingespelen som spelas den här veckan. Längre fram har vi ITF-turneringen för damer 19-25 augusti. Det blir otroligt spännande.

Vad gör du helst en ledig dag?
– Jag är sjukt inne på backgammon nu, så jag ringer upp en vän, sätter mig på ett kafé och river av ett par partier. Eller så går jag ut och springer en mil eller två.

Du har spelat backgammon här på Fair Play också. Vem är din tuffaste motståndare?
– Jag har plus mot (Daniel) Vuljanic och Stella i receptionen. Den ende som leder mot mig är (David) Ekerot. Han har 1-0 i matcher och har inte velat ställa upp på någon returmatch.

Har du någon dold talang?
– Jag vet inte om det är en dold talang, men jag ska göra stand up-debut i sommar på en lokal klubb i Göteborg. Jag har filat på ett stand up-framträdande de senaste fem åren och nu har jag fått ihop en bra akt. Jag tror jag har ganska lätt att få folk att skratta.

Får vi se dig köra showen i Malmö?
– Det är möjligt. Kanske kan jag köra något i samband med Elitserien eller division 1.

Du ska även kommentera finalerna i Beddingespelens sommartourtävling. Hur mycket ser du fram emot den uppgiften?
– Jag är jättetaggad. Jag älskar att snacka och gärna om tennis. I Beddinge har jag fått Fair Play-ikonen Cornelia Lister vid min sida. Vilken duo vi kommer att bli! Det kommer att bli helt fantastiskt att kommentera sommartourfinalerna i Beddinge.

Har du någon favoritkommentator?
– Om vi snackar svenska kommentatorer och tennis så gillar jag Fredrik ”Fidde” Rosengren. Han har skarpa analyser men också glimten i ögat och kan slänga in något kul citat då och då. Jag gillar den kombinationen mellan skarpa analyser och kul kommentarer, så han är favorit. Robbie Koenig, som har kommenterat på Eurosport i många år, är en annan favorit.

 

Söndagen den 30 juni spelas Beddingespelens sommartourfinaler. Finalerna, som startar kl. 12.00, livesänds på Fair Plays Youtube-kanal. Kommentatorer: Christoffer Karlén och Cornelia Lister.

Tidigare nyheter
Träna badminton i Malmö – terminen startar 1 september
Fair Play Sport Club bedriver en populär badmintonskola för alla som är 7-25 år...
Schema sommartennis vecka 30
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 30 (måndag 22/7–fredag 26/7)....
Anmäl dig tilll höstens fotbollsträning på Fair Play
Spela fotboll på Fair Play i höst! Träningen riktar sig till barn i åldern...
Ström & Gulliksson Malmö Open 2024
Fair Play Tennisklubb arrangerar en internationell damturnering på Limhamn Tenniscenter i sommar. 19-25 augusti...