Landslagsspelare till start i Ström & Gulliksson Malmö Open
Nyheter
Landslagsspelare till start i Ström & Gulliksson Malmö Open
Datum augusti 17, 2023

Nu är det snart dags för nästa tennisfest i Malmö. 20-26 augusti arrangerar Fair Play Tennisklubb Ström & Gulliksson Malmö Open 2023 – en internationell damturnering på proffsnivå som ingår i ITF World Tennis Tour. Tävlingen är sanktionerad av Internationella Tennisförbundet och genomförs i samarbete med Svenska Tennisförbundet, Malmö stad och Ström & Gulliksson. Spelplatsen är Limhamn Tenniscenter och startfältet innehåller många intressanta namn.

– Det känns fantastiskt kul att kunna erbjuda en internationell tävling på den här nivån. Det är en prisnivå upp från förra året då vi hade herrtävlingen, och det märks verkligen på startfältet. Flera hemmahopp kommer till spel. Högst rankad av klubbens spelare är Helsingborgsfödda Fair Play-stjärnan Martha Matoula (329 WTA), som bland annat har Fed Cup-spel för Grekland på meritlistan. Fyra svenskor till går direkt in i huvudtävlingen – Kajsa Rinaldo Persson, Caijsa Hennemann, Jacqueline Cabaj Awad och Fanny Östlund, varav de tre förstnämnda nyligen spelat i Sveriges Fed Cup-lag. Förutom våra hemmaspelare Marthas och Jacquelines titeljakt så ska det även bli väldigt roligt att se våra många unga stjärnskott som får chansen att visa framfötterna i kvaltävlingen. Nu hoppas vi på fint väder och att publiken strömmar till när det är gratis inträde, säger David Gustafsson, klubbchef i Fair Play Tennisklubb.

En singelklass och en dubbelklass kommer att spelas. Singelklassen inleds med kvalspel söndagen den 20 augusti. Huvudtävlingen startar måndagen den 21 augusti och finalen spelas lördagen den 26 augusti.

 

Stream 

 

Resultat & lottning

 

Tidigare nyheter
Anmäl dig till Swedish Tennis Academy Open
Nästa tävling på Limhamn Tenniscenter är Swedish Tennis Academy Open som spelas 27 juli-9...
På måndag startar “Tennis skapar Fair Play i hela Malmö”
På måndag startar “Tennis skapar Fair Play i hela Malmö” med gratistennis i Gullviksparken...
Grupper Kul-i-sommar 17-20 juni
Nästa vecka, 17-20/6, arrangerar vi Kul-i-sommar på System Verification Fair Play Stadion. Vi hälsar...
Schema sommartennis vecka 25
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 25 (måndag 17/6–torsdag 20/6)...