Lyckat SM för Fair Play – tolv medaljer i Göteborg
Nyheter
Datum april 6, 2024

Fair Play-spelarna firade stora framgångar under junior-SM/ungdoms-SM inomhus som har avgjorts i Göteborg. Totalt tolv medaljer blev facit.

Tilda Hessleryd imponerade under tävlingen och tog guld i både flicksingel 18A och flickdubbel 18. I singelklassen tog hon sig till final via fyra segrar i raka set. Mot Sofia Gottlieb, Svedala TK, i finalen tappade hon första set, men vände till seger. 4-6, 6-3, 6-3 skrevs setsifforna till. Senare kunde hon även fira ett dubbelguld när hon i par med GLTK-spelaren Isabell Ek. I finalen besegrades Clara Nilsson, Fair Play TK/Victoria Kapcia, Malmö TK, med 7-5, 6-2.

Dubbelmedaljen var Claras andra SM-medalj. Hon knep även ett brons i flicksingel 18A där hon föll mot Sofia Gottlieb.

En formstark Tom Noltorp segrade i pojksingel 18A. Tom hade en tuff match i semifinalen där han besegrade förstaseedade Tim Malmqvist, Helsingborgs TK, i en tresetare med siffrorna 7-5, 3-6, 6-2. I finalen väntade nästa HTK-spelare – Gustav Andersson. Efter en stark insats och seger 6-1, 6-2 var guldmedaljen i hamn.

Emina Honic blev också svensk mästare. I par med Tuva Taari, Påvelunds TBK, vann hon flickdubbel 14 efter en finalrysare mot Victoria Lacki, Helsingborgs TK/Agnes Lagerqvist, Växjö TS (2-6, 6-3, 10-6).  Emina, som är ett år ung i klassen, lämnade Göteborg med två medaljer för hon nådde semi i flicksingel 14A. Nicole Saidizand, som senare vann klassen, blev för svår den här gången.

Dubbla medaljer också till Elin Axler i 21-årsklasserna. I singel blev det förlust mot toppseedade Sonja Rooth, Ullevi TK, med 5-7, 1-6 i semifinalen. Och i dubbel spelade Elin hem ett silver tillsammans med Ida Axelsson, Örebro TK. Paret rivstartade finalen mot Vanja Cado, Karlskrona TK/Frida Weijerman, GLTK, men föll med 6-0, 1-6, 6-10.

De äldsta pojkklasserna avgjordes sista tävlingsdagen och då tog Edvin Jönsson och Victor Tauson guld i dubbel efter seger mot Norrköpingsparet Sebastian Lind/Emilio Zielkowski med 6-4, 6-4. Samma dag tog även Edvin silver i HS21A. Han föll mot Sebastian Lind i en tuff tresetare, 5-7, 6-3, 4-6.