Herrlaget vann mot Solna – nu väntar slutspel
Nyheter
Herrlaget vann mot Solna – nu väntar slutspel
Datum december 19, 2023

Fair Plays herrar säkrade en slutspelsplats. I sista gruppspelsmatchen besegrades Solna TK på bortaplan med 3-1 i matcher.

– Fantastiskt kul att vi har tagit oss vidare till slutspel från en tuff grupp. Jag är väldigt stolt över laget, säger lagledaren David Ekerot.

Det var upplagt för en rafflande avslutning i gruppen där Påvelunds TBK, Solna TK och Fair Play gjorde upp om två slutspelsplatser. Påvelund vann enkelt sin hemmamatch mot Växjö TS och säkrade en av slutspelsplatserna. Fair Play behövde minst en poäng borta mot Solna för att nå slutspel och matchen blev en spännande drabbning.

Filip Bergevi/Mick Veldheer vann dubbelmatchen mot Lukasz Kubot/Hannibal Borg och gav Fair Play ledningen. På tredjesingeln föll William Rejchtman Vinciguerra mot Connor Van Schalkwyk i raka set och lagmatchen var helt jämn inför de avslutande singelmatcherna.

– Det svänger hela tiden i lagmatcher. I dubbeln spelade Mick och Filip väldigt bra, de var proffsiga hela vägen. William höll på att komma tillbaka i andra set i sin match, men han kunde inte knyta ihop säcken. 1-1 inför avslutningen och då är det öppet. Det var ett tufft läge för Olle ett tag när Eric hamnade i underläge, men han fixade det. Och fantastiskt starkt gjort av Eric att vinna sin match, säger Ekerot.

Det blev Olle Wallin som säkrade slutspelsplatsen med sin fjärde raka seger Elitserien. 6-4, 6-1 skrevs setsiffrorna till mot Isac Strömberg på andrasingeln. Eric Vanshelboim fastställde sedan slutresultatet när han besegrade Karl Friberg i en tuff tvåsetare med 7-5, 7-6.

Fair Play har dubbla lag i slutspelet. I morgon möter damlaget SALK i semifinal. Herrlaget möter också SALK i semi. Den matchen spelas på torsdag.

 

Elitserien powered by MATCHi – herrar, omgång 5
Solna TK-Fair Play TK 1-3
S1; Karl Friberg-Eric Vanshelboim 5-7, 6-7
S2: Isac Strömberg-Olle Wallin 4-6, 1-6
S3: Connor Van Schalkwyk-William Rejchtman Vinciguerra 6-0, 7-5
D: Lukasz Kubot/Hannibal Borg-Filip Bergevi/Mick Veldheer 3-6, 2-6

 

Resultat och tabell herrar här.

 

Tidigare nyheter
Anmäl dig till Swedish Tennis Academy Open
Nästa tävling på Limhamn Tenniscenter är Swedish Tennis Academy Open som spelas 27 juli-9...
På måndag startar “Tennis skapar Fair Play i hela Malmö”
På måndag startar “Tennis skapar Fair Play i hela Malmö” med gratistennis i Gullviksparken...
Grupper Kul-i-sommar 17-20 juni
Nästa vecka, 17-20/6, arrangerar vi Kul-i-sommar på System Verification Fair Play Stadion. Vi hälsar...
Schema sommartennis vecka 25
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 25 (måndag 17/6–torsdag 20/6)...