Herrlaget vann mot Solna – nu väntar slutspel
Nyheter
Herrlaget vann mot Solna – nu väntar slutspel
Datum december 19, 2023

Fair Plays herrar säkrade en slutspelsplats. I sista gruppspelsmatchen besegrades Solna TK på bortaplan med 3-1 i matcher.

– Fantastiskt kul att vi har tagit oss vidare till slutspel från en tuff grupp. Jag är väldigt stolt över laget, säger lagledaren David Ekerot.

Det var upplagt för en rafflande avslutning i gruppen där Påvelunds TBK, Solna TK och Fair Play gjorde upp om två slutspelsplatser. Påvelund vann enkelt sin hemmamatch mot Växjö TS och säkrade en av slutspelsplatserna. Fair Play behövde minst en poäng borta mot Solna för att nå slutspel och matchen blev en spännande drabbning.

Filip Bergevi/Mick Veldheer vann dubbelmatchen mot Lukasz Kubot/Hannibal Borg och gav Fair Play ledningen. På tredjesingeln föll William Rejchtman Vinciguerra mot Connor Van Schalkwyk i raka set och lagmatchen var helt jämn inför de avslutande singelmatcherna.

– Det svänger hela tiden i lagmatcher. I dubbeln spelade Mick och Filip väldigt bra, de var proffsiga hela vägen. William höll på att komma tillbaka i andra set i sin match, men han kunde inte knyta ihop säcken. 1-1 inför avslutningen och då är det öppet. Det var ett tufft läge för Olle ett tag när Eric hamnade i underläge, men han fixade det. Och fantastiskt starkt gjort av Eric att vinna sin match, säger Ekerot.

Det blev Olle Wallin som säkrade slutspelsplatsen med sin fjärde raka seger Elitserien. 6-4, 6-1 skrevs setsiffrorna till mot Isac Strömberg på andrasingeln. Eric Vanshelboim fastställde sedan slutresultatet när han besegrade Karl Friberg i en tuff tvåsetare med 7-5, 7-6.

Fair Play har dubbla lag i slutspelet. I morgon möter damlaget SALK i semifinal. Herrlaget möter också SALK i semi. Den matchen spelas på torsdag.

 

Elitserien powered by MATCHi – herrar, omgång 5
Solna TK-Fair Play TK 1-3
S1; Karl Friberg-Eric Vanshelboim 5-7, 6-7
S2: Isac Strömberg-Olle Wallin 4-6, 1-6
S3: Connor Van Schalkwyk-William Rejchtman Vinciguerra 6-0, 7-5
D: Lukasz Kubot/Hannibal Borg-Filip Bergevi/Mick Veldheer 3-6, 2-6

 

Resultat och tabell herrar här.

 

Tidigare nyheter
Gratisträning för barn födda 2014-2018 – begränsat antal platser
Under vecka 32 har vi gratis träning i tennis för barn födda 2014-2018, som...
Spela innebandy på Fair Play i höst
Spela innebandy på Fair Play i höst! Träningen riktar sig till barn i åldern...
Dags att anmäla sig till höstens bordtennisträning
Bordtennis är  en kul och cool sport som alla kan utöva. Träna  i någon...
Träna badminton i Malmö – terminen startar 1 september
Fair Play Sport Club bedriver en populär badmintonskola för alla som är 7-25 år...