SM-brons till P18-laget
Nyheter
SM-brons till P18-laget
Datum mars 28, 2023

Klubbens P18-lag tog i helgen SM-brons under slutspelet i Svenska Juniorcupen i Stockholm. I söndagens match om tredje pris blev det seger med 3-1 mot SALK. F18-laget hamnade precis utanför pallen och slutade fyra.

Svenska Juniorcupen har haft ett nytt upplägg i år med ett inledande kvalspel och sedan ett slutspel där de åtta bästa pojklagen och åtta bästa flicklagen gjorde upp om medaljerna.

P18-laget inledde slutspelet med en stabil 4-0-seger mot Lidköpings TK. I semifinalen väntade Ullevi TK. Fair Play hamnade i underläge 0-2, men kom tillbaka och vann två raka matcher. Vid ställningen 2-2 spelades ett avgörande matchtiebreak i dubbel och där var Göteborgsklubben starkast.

I söndagens match om tredjepris mot SALK rivstartade Fair Play och tog hem dubbeln. Cameron Kroman Amiri/Filip Slavkovic besegrade Rafael Ymer/Noa Forste Dinell med 6-4, 6-3. William Rejchtman Vinciguerra föll i raka set mot Rafael Ymer på förstasingeln, men Fair Play vann både andra- och tredjesingeln. Tom Noltorp slog Oliver Wennerstad med 6-4, 6-1 och Sture Thott besegrade William Rosencrantz i en jämn tvåsetare med 6-4, 6-4 och säkrade medaljen.

F18-laget besegrade Lidingö TK med 4-0 i kvartsfinalen, men föll i lördagens semifinal mot SALK. Fair Play var nära att ta hem den inledande dubbelmatchen, men lyckades inte och lagmatchen slutade sedan med förlust 1-3. I matchen om tredje pris mot KLTK såg Tilda Larsson/Edit Cosmo till att Fair Play fick en flygande start när Johanna Dahlström/Fredrika Nicander besegrades i dubbelmatchen. 5-7,7-6, 10-7 skrevs setsiffrorna till. Tilda vann även förstasingeln mot Isabella Svahn i raka set, men KLTK vann övriga singlar och det avgörande dubbelmatchtiebreaket.

Helsingborgs TK tog guld både på pojksidan och flicksidan.

 

Samtliga resultat pojkarnas slutspel här.
Samtliga resultat flickornas slutspel här.

Läs mer om slutspelet på tennis.se.

 

Bronsmatch: Fair Play TK – KLTK.

Tidigare nyheter
Schema sommartennis vecka 31
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 31 (måndag 29/7–fredag 2/8)....
Gratisträning för barn födda 2014-2018 – begränsat antal platser
Under vecka 32 har vi gratis träning i tennis för barn födda 2014-2018, som...
Spela innebandy på Fair Play i höst
Spela innebandy på Fair Play i höst! Träningen riktar sig till barn i åldern...
Dags att anmäla sig till höstens bordtennisträning
Bordtennis är  en kul och cool sport som alla kan utöva. Träna  i någon...