Stefan Hansson ny sportchef i Fair Play TK
Nyheter
Stefan Hansson ny sportchef i Fair Play TK
Datum maj 30, 2022

Fair Play Tennisklubb har gjort klart med en ny sportchef. Stefan Hansson, tidigare minitennisansvarig i Fair Play TK under många år, återvänder till klubben. Han påbörjar sin anställning i mitten av augusti.

Fair Play TK tvingades till förändringar i organisationen när Janne Immonen hastigt avled i våras. David Gustafsson lämnade rollen som sportchef och anställdes som klubbchef. Nu har klubben fyllt luckan i organisationen. 50-årige Stefan Hansson tillträder som ny sportchef och kommer att leda den sportsliga satsningen i Sveriges största tennisklubb. I tjänsten ingår också timmar på tennisbanan som tränare.

– Jag är väldigt stolt, det är en stor ära att få jobbet. Det ska bli fantastiskt roligt och spännande att jobba i Fair Play igen. Sportchefsrollen är ny för mig, men jag ser fram emot att tillsammans med övrig personal driva utvecklingen vidare i klubben som har gjort en fantastisk resa, säger Stefan Hansson.

För alla som följt Fair Play genom åren är Stefan Hansson inget nytt ansikte. Sina första pass som timanställd tränare gjorde han 1988. Uppdragen blev fler och tre år senare jobbade han full tid.

– Då jobbade jag med allt möjligt. Jag stod tennisbanan som tränare, jobbade i receptionen och hjälpte till i vaktmästeriet. Det var först när Janne Immonen började
i klubben 1999 som strukturen på organisationen blev bättre, säger Stefan, som bland annat var med och tog fram den första upplagan av klubbens unika tränarhandbok tillsammans med Janne år 2000.

Under perioden 1996-2019 var Stefan ansvarig för minitennisverksamheten och i många år var han även ansvarig för skoltennisen som Fair Play bedrev på Värner Rydénskolan i Rosengård. De sista åren innan han slutade 2019 kombinerade han tränarsysslan med jobbet i det egna byggföretaget.

– Men jag släppte inte tennisen helt. Jag har varit tävlingsledare under Fair Play Cup, hållit i den praktiska delen av tränarutbildningen Tennisens Plattform och är med i Fair Plays sportråd, säger Hansson.

– Vi får i Stefan in en oerhört kompetent och engagerad person som mer eller mindre har Fair Play Tennisklubb i sitt DNA. Med sina dryga 30 års tennis- och ledarerfarenhet är Stefan redan en kulturbärare i föreningen. När man träffar Stefan slås man direkt av hans varma bemötande, och hans genuina intresse för sina medmänniskor. Stefan har dessutom den sällsynta förmågan att kombinera dessa egenskaper med ett sinne för struktur och ordning, vilket verkligen gör honom väl rustad för sitt nya uppdrag. Stefan lever verkligen upp till klubbens kärnvärden och han kommer passa utmärkt i sin nya roll, säger Fair Play Tennisklubbs klubbchef David Gustafsson.

Tidigare nyheter
Sommarpriser på System Verification Fair Play Stadion
Passa på att spela tennis och padel till rabatterade priser på System Verification Fair...
Anmäl dig till Swedish Tennis Academy Open
Nästa tävling på Limhamn Tenniscenter är Swedish Tennis Academy Open som spelas 27 juli-9...
På måndag startar “Tennis skapar Fair Play i hela Malmö”
På måndag startar “Tennis skapar Fair Play i hela Malmö” med gratistennis i Gullviksparken...
Grupper Kul-i-sommar 17-20 juni
Nästa vecka, 17-20/6, arrangerar vi Kul-i-sommar på System Verification Fair Play Stadion. Vi hälsar...