Tom Noltorp: “Jag gör gärna om den här resan”
Nyheter
Tom Noltorp: “Jag gör gärna om den här resan”
Datum februari 26, 2023

Pyramidbesök, båttur bland krokodiler och tuffa tävlingsveckor i stekande värme. Tom Noltorp inledde året med riktig långresa till Costa Rica och Mexiko. Totalt var han borta i fem veckor och spelade internationella juniorturneringar.

– Jag var iväg ganska länge, men nu när jag tänker tillbaka på resan tycker jag att veckorna gick snabbt. Det var en kul resa med mycket tennis, säger Tom Noltorp som nu är hemma i ett vintergrått Malmö igen.

16-åringen prisades som årets pojkjunior i Fair Play TK förra året och använde stipendiepengarna till tävlingsresan med EuroElite. Med på resan var dansken Cornelius Alexander Shalmi och ledaren Dave Bandelin.

Kände du din reskamrat Cornelius sedan tidigare?
– Jag hade lite koll på honom. Vi har varit på ett läger tillsammans och mött varandra två gånger. Man kan väl säga att jag känner honom bättre nu.

Spelmässigt fick Tom och Cornelius en flygande start med seger i dubbelturneringen i J60-tävlingen i San José, Costa Rica. I finalen besegrades amerikanerna Aditya Vyas/Benjamin Willwerth med setsiffrorna 6-2, 6-4. I den sista tävlingen, en J100-turnering i Morelos, var paret nära ytterligare en dubbeltitel men förlorade en stentuff final mot Henrique Costanzi De Brito, Brasilen/Miguel Tobon, Colombia, med 2-6, 6-3, 7-10. Tom var även framme i en semifinal och en kvartsfinal i tävlingarna i San José.

– Självklart hade jag velat vinna fler matcher, men spelet kändes väldigt bra. Jag spelade bättre och bättre för varje vecka och är nöjd med mina resultat på resan.

Vad saknade du mest när du var iväg?
– Fair Play och familjen. Och maten kanske, men jag gillade maten där också. Det blev mycket kött, tacos och kyckling.

Du var borta från skolan ett bra tag. Hur tar du igen allt du missat?
– Jag gjorde så mycket skolarbete jag kunde under resan. Jag hade min dator med mig och försökte plugga när jag fick tillfälle. Jag har en del att ta igen och det kommer jag att göra på sportlovet.

Och tvätt, hur löste du den biten på resan?

– Jag och Cornelius bodde hos en familj några dagar. Där tvättade jag själv en gång och sedan hjälpte familjen till. Sen lämnade jag in min tvätt på hotellet som ordnade allt.

Några spännande utflykter hann EuroElite-gänget med under resan. Innan avfärd från Mexiko besökte de pyramiderna i Teotihuacan.

– Och i Costa Rica var vi ute och åkte med båt bland krokodiler. Det var coolt och samtidigt lite läskigt när krokodilerna simmade under båten.

När åker du på nästa långresa?
– Vi får se. Det var kul så jag gör gärna om den här resan.

Tidigare nyheter
Karlén tar plats på scen i sommar
Skämtar han? Nej, Christoffer Karlén är allvarlig när han avslöjar sommarens planer. – Jag...
Schema sommartennis vecka 26
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 26 (måndag 24/6–fredag 28/6)...
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni. Varmt välkomna till en ny fartfylld vecka!   Grupp 1...
Sommarpriser på System Verification Fair Play Stadion
Passa på att spela tennis och padel till rabatterade priser på System Verification Fair...