Bergevi och Leijon vann sommartourklasserna
Nyheter
Datum juni 30, 2019

Filip Bergevi vann herrklassen och Anna Leijon tog hem damklassen i Beddingespelen by Optimala Hem Sommartour 2019. Finalerna avgjordes på söndagen i gassande sol och inför storpublik. Bergevi stod för en ny stabil insats och finalbesegrade Jeppe Johansson-Holm, Västerås-Fridnäs TK, med 6-3, 6-0. Totalt släppte Fair Play-spelaren bara tio game på sina tre matcher i turneringen. Segern i Beddingestrand var hans andra på sommartouren den här sommaren. Den första turneringssegern tog han nyligen i Åhus.
Anna Leijon besegrade norskan Hedda Gurholt i damfinalen med 6-2, 6-3. KLTK-spelaren fick slita hårdare i semifinalen mot Johanna Ström, Näsbyparks TK. Leijon tappade andra set, men vann till slut tresetaren med siffrorna 6-4, 6-7, 6-1. Det var andra året i rad som en KLTK-spelare vann damklassen i tävlingen. Förra året hamnade Lisa Zaar överst på pallen.

herrfinal
Sommartour herrar: Jeppe Johansson-Holm och Filip Bergevi.

damfinal
Sommartour damer: Anna Leijon och Hedda Gurholt.

hseli
dseli
Sommartourfinalisterna med tävlingsledaren Ulf Johnsson.

Anna Leijon, KLTK-Hedda Gurholt, GLTK 6-2, 6-3

Samtliga resultat sommartourtävlingen här.

herrfinalspel
herrfinalspel2
pristut
Filip Bergevi spelade hem andra sommartourturneringen i sommar.

Finaldagen blev en enda lång tennisfest. Innan sommartourfinalerna drog igång spelades två uppvisningsmatcher där den tidigare världstian Mikael Pernfors var det stora dragplåstret. Pernfors/Valdemar Holm mötte Filip Bergevi/Zacharias Rankloo Rasmusson i den första matchen. I den andra dubbelmatchen kamperade Pernfors, som ankare i Fair Play när klubben tog sina första SM-guld i början av 1980-talet, ihop med Ulf Pettersson. På andra sidan nätet stod Toto Johansson/Filip Bergevi och det bjöds inte oväntat på mycket underhållande dubbeltennis i solskenet. Pernfors vann tre ATP-titlar i singel i karriären och fick sitt stora genombrott när han gick till final i Franska Öppna 1986. Själv tyckte han att han fick sitt genombrott 1982 när han vann sin första herrsingel elitklass – i Beddingespelen.

uppvis1
uppvi2
uppv3
uppv4
uppvi5
Mikael Pernfors drar in en backhand under uppvisningstennisen.

Grusbanorna i Beddingestrand har gjorts om från grunden och tack vare ett fantastiskt engagemang från Trelleborgs kommun stod banorna klara lagom till tävlingsstart. Thomas Nilsson, Trelleborgs kommun, och Beddingestrands TK:s ordförande Tommy Ljunggren klippte bandet och höll tal under söndagens invigningsceremoni. Fair Play TK höll även en lyckad nätverksträff för samarbetspartners under söndagen med 37 företagare på plats.

invig
nätverk
De nya grusbanorna i Beddingestrand invigdes.

Beddingespelen by Optimala Hem, som avgjordes under åtta intensiva tävlingsdagar, spelades 15 klasser. Här är finalresultaten:

Herrsingel: Carl-Filip Quick, Malmö TK-Christian Krüeger, KLTK 3-6, 6-1, 7-6
Herrsingel motion: Daniel Andersson, Trelleborgs TK-Daniel Lind Clausen, Ystads TK 6-3, 6-2
Herrsingel 65+: Carl-Göran Svensson, Ystads TK-Urban Rydin, ATL 4-6, 6-2, 6-3
Herrsingel 55+: Stefan Strandquist, Lomma-Bjärreds TK-Sten-Johan Sunding, Åkersberga TK 6-3, 6-1
Pojksingel 21: Alvin Sunding, Saltsjö-Duvnäs TK-Esaias Backlund, Åkersberga TK 6-1, 6-4
Pojksingel 16: Hugo Ljung, Fair Play TK-Marcus Lundberg, Jönköpings TK 6-1, 6-1
Pojksingel 14: Cameron Kroman Amiri, Malmö TK-Erik Månsson, Fair Play TK 7-5, 6-0
Pojksingel 12A: Daniel Widegren, Ystads TK-William Olsson, Ystads TK 6-1, 6-3
Pojksingel 12B: Jacob Williams, Höllvikens TK-Gabriel Wennhall, Malmö TK 6-4, 6-2
Pojksingel 10: Enzo Brito, Staffanstorps TK-Thomas Ljung, Fair Play TK 6-3, 6-2
Flicksingel 14: Isabella Olsson, Ystads TK-Mary-Ann Opoku, Malmö TK 6-3, 4-6, 6-1
Flicksingel 12A: Sozan Mustafa, Malmö TK-Esther Månsson, Fair Play TK 7-5, 3-6, 6-2
Flicksingel 12B: Lykke Lindorff, KLTK-Sandra Batez, Fair Play TK 6-3, 6-0
Flicksingel 10: Sandra Batez, Fair Play TK-Filippa Eckersten, Lomma-Bjärreds TK 3-6, 7-6, 6-2
Generationsdubbel: Lykke Lindorff/Jacob Lindorff, KLTK-Esaias Backlund/Ulf Backlund, Åkersberga TK 4-6, 6-2, 10-7

Samtliga resultat Beddingespelen by Optimala Hem här.

Hugo Ljung och Sandra Batez var Fair Play-spelarna som tog hem klasser i Beddingespelen by Optimala Hem. Hugo spelade hem pojksingel 16 efter segrar mot Teodor Thorselius, SALK (7-5, 6-2), och Marcus Lundberg, Jönköpings TK (6-1, 6-1).
Sandra vann flicksingel 10 och var också framme i final i flicksingel 12B. I yngsta flickklassen tog hon sig vidare från det inledande gruppspelet och finalbesegrade sedan Filippa Eckersten, Lomma-Bjärreds TK, i en jämn tresetare. Siffrorna skrevs till 3-6, 7-6, 6-2. I flicksingel 12B slog hon Serena Isabella Opoku, Malmö TK, och klubbkompisen Kerstin Edlund i raka set innan hon föll mot KLTK-spelaren Lykke Lindorff i finalen.
 Erik Månsson vann tre matcher i den stora pojksingel 14-klassen och nådde final. Efter segrarna mot Simon Falkland, ATL, Birk Arwedahl, Karlskrona TK, och Fair Plays Ludvig Göransson förlorade han finalen mot Cameron Kroman Amiri, Malmö TK, med 5-7, 0-6. Tom Noltorp var framme i semi på övre halvan.
En finalplats blev det också för Esther Månsson i flicksingel 12A. Julia Orswall, Ystads TK, och Isabella Bernstein, Malmö TK, besegrades i kvarten och semin. Finalen mot Sozan Mustafa, Malmö TK, blev en jämn match, men Esther förlorade tresetaren med 5-7, 6-3, 2-6. Sara Milosevic nådde semi på övre halvan och pressade slutsegraren Mustafa till tre set.
Thomas Ljung kom tvåa i pojksingel 10 som avgjordes som poolspel. Det blev förlust mot Staffantorpsspelaren Enzo Brito som tog hem klassen. Mick Ilnicki nådde semi pojksingel 12A. Han förlorade i raka set mot slutsegraren Daniel Widegren, Ystads TK.