Fair Play lanserar Swedish Tennis Academy
Nyheter
Fair Play lanserar Swedish Tennis Academy
Datum juli 17, 2017

 

Swedish Tennis Academy - logo

Pressmeddelande 20 juli 2017

Framtidens proffs drillas på ny tennisakademi

 

Idag lanseras Swedish Tennis Academy, ett tennisprogram för elitsatsande spelare från elva år och uppåt. Bakom satsningen står Sveriges största tennisklubb, Malmöbaserade Fair Play Tennisklubb. Målet med Swedish Tennis Academy är att kunna satsa på lovande spelare och hjälpa dem att bli morgondagens tennisstjärnor.

 

Det svenska tennisintresset är stort och på Sveriges största tennisklubb Fair Play i Malmö finns det över 3 000 aktiva medlemmar. För att ta sporten till nästa nivå lanserar Fair Play idag Swedish Tennis Academy tillsammans med Robin Borg, son till tennislegendaren Björn Borg, som blir huvudansvarig för tennisakademin. Målet med satsningen är att skapa en bättre plattform för elitsatsningar och ett bättre kunskapsutbyte mellan tennisklubbar.

 

  • Vi har länge känt att det fattas riktigt bra förutsättningar för spelare att kunna satsa på sin tennis på ett seriöst och målmedvetet sätt. Idag är det svårt för klubbarna att utbyta kunskap och erfarenheter för att låta sina spelare utvecklas på bästa möjliga sätt, berättar Robin Borg.

 

Skräddarsydda program för elitsatsande spelare

Den nystartade tennisakademin erbjuder tre olika program. Det första vänder sig till heltidsspelande, det andra till unga löften och det tredje till klubbar som vill utveckla sin verksamhet. De två första innebär upp till två tennispass per dag, fysträning och andra stödfunktioner så som kostrådgivning. Eleverna som går på Swedish Tennis Academy är från elva år och följer ett skräddarsytt program som vässar både spelteknik och inställning för att kunna elitsatsa på riktigt.

 

  • Det finns många lovande tennisspelare runt om i landet och det är viktigt att vi vill, kan och vågar satsa på dem. Många klubbar behöver också stöd, bl.a. när de har enstaka spelare som är riktigt bra och hemmaklubbsmiljön inte riktigt räcker till fullt ut för ökad träningsmängd och bättre sparring. Swedish Tennis Academy blir ett otroligt användbart verktyg för att lyfta tennisen i Sverige till nästa nivå, förklarar Janne Immonen, klubbchef på Fair Play Tennisklubb.

 

Viktiga samarbetspartners underlättar klubbutveckling

För tennisklubbarna i landet finns chansen att utveckla sin klubbverksamhet genom nätverksträffar, workshops och tillgång för deras spelare att träna på Swedish Tennis Academy kopplat till en bra dialog med tränarna utan några krav på att byta klubb. Flera viktiga samarbetspartners har knutits till initiativet. Däribland finns Björn Borgs stiftelse, Adidas, Nuport, Wilson, EuroElite, Scandic, Malmö idrottsakademi, Vibe IT och Navigator Communications. Till hösten beräknas de första eleverna anlända till akademin.

 

Vill du veta mer?

Janne Immonen, klubbchef på Fair Play Tennisklubb, janne.immonen@fairplaytk.se, 0705-61 48 00

Robin Borg, huvudansvarig på Swedish Tennis Academy, robin.borg@swedishtennisacademy.se, 0705-36 30 80

swedishta
Klubbchef Janne Immonen och Robin Borg, ansvarig för Swedish Tennis Academy.

 

Om Swedish Tennis Academy

Swedish Tennis Academy är ett initiativ med målet att skapa en bättre plattform för elitsatsningar och ett bättre kunskapsutbyte mellan tennisklubbar. Genom Swedish Tennis Academy förbättras förutsättningarna för spelare att satsa på sin tennis på ett seriöst och målmedvetet sätt. Bakom initiativet står Fair Play Tennisklubb, Björn Borgs stiftelse, Adidas, Nuport, Wilson, EuroElite, Scandic, Malmö idrottsakademi, Vibe IT och Navigator Communications. Tre koncept har hittills tagits fram som vänder sig till heltidsspelare, unga talanger och tennisklubbar som vill utvecklas.

 

Om Fair Play

Fair Play Tennisklubb är Sveriges största tennisklubb med mer än 3 000 aktiva medlemmar. Den Malmöbaserade klubben har en bred ungdomsverksamhet med ca 1 650 elever i kontinuerlig träning. Fair Play har en framgångsrik elitverksamhet på både junior- och seniornivå och driver dessutom Malmös tennisgymnasium. År 2016 blev de utsedda till Årets förening i Malmö.

Läs mer på Swedish Tennis Academys hemsida samt i denna pdf.

Pressmeddelande 20 juli 2017

Vill du & ditt företag samarbeta med Swedish Tennis Academy och stötta en unik satsning – läs mer här

Swedish Tennis Academy - logo

/JI

Tidigare nyheter
Gratisträning för barn födda 2014-2018 – begränsat antal platser
Under vecka 32 har vi gratis träning i tennis för barn födda 2014-2018, som...
Spela innebandy på Fair Play i höst
Spela innebandy på Fair Play i höst! Träningen riktar sig till barn i åldern...
Dags att anmäla sig till höstens bordtennisträning
Bordtennis är  en kul och cool sport som alla kan utöva. Träna  i någon...
Träna badminton i Malmö – terminen startar 1 september
Fair Play Sport Club bedriver en populär badmintonskola för alla som är 7-25 år...