Runström överst på pallen i Båstad
Nyheter
Datum juli 1, 2018
Fredrika Runström vann flickdubbel 11-klassen i riksfinalen i Elite Hotels Next Generation i Båstad. Fair Play-spelaren kamperade ihop med Linea Bajraliu, Helsingborgs TK. Paret finalslog Josefine Härdelin/Johanna Dahlström, Stockholm, med klara 4-0, 4-0, 4-1. Fredrika spelade även bra i singel och slutade femma i flicksingel 11. Efter två segrar och en förlust i poolspelet väntade spel om 5-8:e plats för Fredrika som slog Johanna Dahlström, Stockholm, med 4-2, 4-1. I finalen blev det seger mot nästa Stockholmstjej Josefine Härdelin (1-4, 4-2, 4-1) och femteplatsen var säkrad.
Edit Cosmo stod för ett par kämpasegrar i gruppspelet i flicksingel 13 och fick sedan göra upp om topplaceringarna i klassen. Hon förlorade en jämn semifinal mot slutsegraren Amina Kadic, Göteborg (3-4, 2-4, 3-4) och blev trea. I dubbel blev det en ny framskjuten placering. I par med Adelisa Kahriman gick hon till final. Tennis Syd-paret lyckades inte rubba Lisen Rinman/Carla Wendt, Göteborg, i finalen. 2-4, 4-0, 1-4, 0-4 skrevs setsifforna till.fredrikaedit
Fredrika och Edit stod för starka insatser i slutspelet i Båstad.