Tränarpresentation: Lars Svensson
Nyheter
Tränarpresentation: Lars Svensson
Datum januari 27, 2023

Namn: Lars Svensson

Ålder: 57 år.

Tränar: Jag tränar grupper i tennisskolan och är ansvarig för våra populära aktiviteter frukosttennis, damfredag och lunchtennis. Stämningen är helt fantastisk på passen.

Tränaruppdrag: Jag har varit Fair Play trogen hela livet och inledde min tränarbana när jag var 15 år. Det var lite nervöst i början, men jag kom snabbt in i det. Under 20 somrar kombinerade jag tränarsysslan på Fair Play med jobb i Tyskland. Jag var tränare i Ravensburg och Friedrichhafen vid Bodensjön och i Stuttgarttrakten. Jag spelade dessutom förstasingel i Hamburgs klubblag i 20 säsonger – en riktigt trevlig tid. Det är en helt annan stämning på tennisanläggningarna i Tyskland. Mellan 10-20 banor med rött grus, fina klubblokaler med stora restauranger och alltid bra drag på lagmatcherna. Vi spelade sex singlar och tre dubblar och efter samlades vi och åt middag tillsammans. Vi satt kvar långt efter matchens slut, käkade, tittade på fotboll och umgicks. Det var en rolig period i mitt liv.

Karriär som spelare: Jag spelade i Fair Plays A-lag i totalt 27 år. Jag debuterade som 15-åring och gjorde min sista match i laget när jag var 42. I början var Mikael Pernfors med i laget och tennisen som sport var hetare. Jag minns att Sydsvenskan skrev om våra matcher, vilket var trevligt. Jag gjorde nog mina bästa resultat under seriespelet och slog många duktiga spelare. Men största segern kom i en tävling i Lund där jag besegrade Fredrik Rosenqvist som då var rankad 200 i världen. Fredrik var Sverigeetta i min åldersklass på den tiden.

Tränare som har inspirerat dig: Urban Ek. Han var min tränare från jag var 14 år fram till jag var 22 år. En mycket duktig tränare som fick fram många framgångsrika spelare. Catarina Lindqvist, Mikael Pernfors, Thomas Högstedt och Stefan Svensson var några stjärnor han tränade. Att vara med på Urbans träningar var väldigt givande och spännande. Hans träningspass var alltid tuffa och den stilen kör jag nu på mina egna träningar. Det är tempo, disciplin och kvalitet som gäller.

Tennisövning som du själv gillade som spelare:
Jag gillar många övningar, så det är svårt att välja. Serve-mottagare en bra övning. Då servar två personer och en returnerar.

Fritidsintressen: Jag tycker om att resa, framförallt till Thailand och Karibien. Sen satsar jag mycket på mitt hem. Kläder, träning och middagar tycker jag är trevligt. Tidigare spelade jag golf, men den karriären har jag lagt på hyllan.

Tre saker du inte kan vara utan: Resor, mitt hem och kläder.

Beskriv dig själv som tränare: Tempo, disciplin och kvalitet. Jag gillar att träna spelare i alla åldrar, bara de har rätt inställning och gör sitt bästa.

Bästa tennisminne: Europacupen som jag spelade 1984 och 1985 var spännande. Jag var 19 år och fick åka med Fair Play-laget till Le Touquet, som ligger 20 mil från Paris, och året efter till Barcelona. Det är fantastiska minnen. Många världsspelare spelade i Europacupen, jag tror det var fem topp 20-rankade spelare som var med första året. Boris Becker skulle ha varit med 1984 men han vrickade foten och kom inte till spel. Året efter spelade han final i Wimbledon. Vi tillbringade några dagar i Costa Brava efter Europacupen 1985. Jag minns att vi försökte komma in på någon bar för att se finalen. Det var så mycket folk att vi knappt såg någonting. Becker vann och ett år senare gick Pernfors till final i Franska Öppna i Paris. Europacupen höll hög klass och flera länder, som Frankrike, Tyskland och Spanien, satsade hårt på cupen.

 

TIDIGARE PRESENTATIONER

Tidigare nyheter
Karlén tar plats på scen i sommar
Skämtar han? Nej, Christoffer Karlén är allvarlig när han avslöjar sommarens planer. – Jag...
Schema sommartennis vecka 26
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 26 (måndag 24/6–fredag 28/6)...
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni. Varmt välkomna till en ny fartfylld vecka!   Grupp 1...
Sommarpriser på System Verification Fair Play Stadion
Passa på att spela tennis och padel till rabatterade priser på System Verification Fair...