Tränarpresentation: Nabil Badek
Nyheter
Tränarpresentation: Nabil Badek
Datum februari 10, 2023

Namn: Nabil Badek

Ålder: 31 år.

Tränar: Proffsspelare och juniorspelare i Swedish Tennis Academy. Jag hjälper även till på tennisgymnasiet och i idrottsgrundskolan när jag inte är iväg och reser med våra spelare på internationella resor, vilket är en stor del av mitt uppdrag på Fair Play Tennisklubb och Swedish Tennis Academy.

Tränaruppdrag: Jag började jobba som tränare i min klubb i Paris, Club Municipal Aubervilliers, som 16-åring men då hade jag bara timmar. När jag var 18 år utbildade jag mig till tränare under ett år. Tränarutbildningen i Frankrike håller hög klass och är ganska tuff. 15 timmar teori i klassrum och 20 timmar praktik på banan i veckan tillsammans med en mentor som hjälper dig att bli en bättre tränare. För att vara mentor krävs minst fem års erfarenhet som tennistränare. När jag var klar med utbildningen jobbade jag kvar i klubben i sex månader och flyttade sedan till USA där jag tränade några talangfulla juniorer. Jag har rört på mig mycket, varit runt i världen och haft olika tränaruppdrag. 2016-2017 jobbade jag i Dubai på den största akademin – CF Tennis Academy – och därefter i Peking och i Los Angeles. 2019 började jag med Sachia Vickery på heltid. Hon vann bland annat en 60.000-dollarsturnering i dubbel, spelade alla Grand Slam-turneringarna och gjorde bra resultat. Efter tiden med Sachia jobbade jag med bland andra Varvara Lepchenko och Ekaterine Gorgodze innan jag kom till Fair Play.

Karriär som spelare: Tennis började jag spela som fyraåring. Jag tävlade en hel del som junior men bara i Frankrike. Sedan skadade jag armbågen och karriären som spelare var över.

Tränare som har inspirerat dig: Jag har haft en tränare som har inspirerat mig och han heter Patrick Lepelletier. Patrick tränade mig i Club Municipal Aubervilliers – en fantastisk tränare med så mycket erfarenhet och kunskap. Han har varit ute på touren med spelare och har erfarenhet av att träna spelare på hög nivå också. Han anlitas även av Franska Tennisförbundet och hjälper till att utbilda tränare.

Tennisövning som du själv gillade som spelare: Matchspel, bara matchspel. Inget annat. Jag hatade övningar när jag själv var spelare. Även när jag själv spelar idag måste det räknas poäng någon gång under passet.

Fritidsintressen: Jag gillar att gå på bio och teater. Jag gillar att resa, tillbringa tid med familjen och äta gott på bra restauranger mellan gymbesöken.

Tre saker du inte kan vara utan: Min laptop, resor och att träna på gym.

Beskriv dig själv som tränare: En galen coach, ha ha! Jag är en passionerad och engagerad tränare. Men det är bättre att spelarna jag tränar får beskriva mig som tränare.

Jacqueline Cabaj Awad om Nabil: En galen och dedikerad tränare som jag trivs väldigt bra att jobba med. Nabil är kunnig och bryr sig om sina spelare.

Filip Bergevi om Nabil: Engagerad tränare med internationell erfarenhet som sprider energi och glädje på och utanför banan.

Bästa tennisminne: Svårt att välja. När jag som spelare var med när klubblaget avancerade till en av de högsta divisionerna i Frankrike. Det är säkert 15 år sedan nu, men fortfarande ett trevligt minne. När jag var lyckades få biljetter till finalen i Franska Öppna 2014 och såg matchen mellan Djokovic och Nadal på plats. Och första gången jag var med som tränare under en Grand Slam-turnering och det var Wimbledon.

Se fler bilder på Instagram.

 

LÄS TIDIGARE PRESENTATIONER

 

Tidigare nyheter
Karlén tar plats på scen i sommar
Skämtar han? Nej, Christoffer Karlén är allvarlig när han avslöjar sommarens planer. – Jag...
Schema sommartennis vecka 26
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 26 (måndag 24/6–fredag 28/6)...
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni. Varmt välkomna till en ny fartfylld vecka!   Grupp 1...
Sommarpriser på System Verification Fair Play Stadion
Passa på att spela tennis och padel till rabatterade priser på System Verification Fair...