Tränarpresentation: Hugo Dahlbom
Nyheter
Tränarpresentation: Hugo Dahlbom
Datum februari 17, 2023

Namn: Hugo Dahlbom

Ålder: 24 år.

Tränar: Minitennisgrupper. Jag håller i lovaktiviteter, sportlovstennis, intensivkursen och är tränare på sommartennisen i Beddingestrand.

Tränaruppdrag: Jag började jobba som tränare i Trelleborgs TK och har därefter varit i Vellinge TK och Höllvikens TK innan jag kom till Fair Play. Jag var 17 år när jag började min tränarkarriär och hade vuxengrupper och spelare i åldern 7-10 år. Nervöst i början såklart för rollen var ny för mig men alla skötte sig utmärkt och träningen gick bra. Jag hade mina grupper i tre-fyra terminer och lärde känna alla bra. Till Fair Play kom jag 2019. Jag kände David Gustafsson sedan tidigare och när klubben fick en ledig tjänst kontaktade han mig och frågade om jag var intresserad. Jag var på intervju och fick sedan tjänsten som minitennisansvarig och tränare i tennisskolan.

Karriär som spelare: Det var i Falkenberg som jag började spela tennis som åttaåring. Nästa klubb blev Trelleborgs TK och på somrarna spelade jag även i Beddingestrand. Jag tävlade fram till jag var 13 år och vann ett par regionala tävlingar, men det är inget som är värt att lyfta fram. Det fanns inte så mycket tid över för tennis i mitt liv då. Allt kretsade kring fotbollen. Jag spelade i Östra Torp, som är Andreas Isakssons moderklubb.

Tränare som har inspirerat dig: Anders Månsson som var min tennistränare i Trelleborg. En engagerad tränare som alltid hade roliga och nya övningar på träningspassen. Även om vi hade stor åldersskillnad i grupperna var han social och fick alla att känna sig välkomna. Anders kunde också lära ut tennis på ett bra sätt.

Tennisövning som du själv gillade som spelare: Att stå och nöta forehandcross, fram och tillbaka. En simpel övning. Man vet vad man ska göra och vart bollen ska.

Fritidsintressen: Tennis, fotboll och träffa kompisar är mina stora intressen. Jag spelar fortfarande fotboll i Korpen, men skaderisken är stor. När jag har tid över och möjligheten finns så följer jag mitt favoritlag Gais – ett lag som har jag följt sedan jag var fem-sex år gammal. Mina föräldrar är inte fotbollsintresserade, men mina kusiners pappa är en superfantast av Gais. Han tog med mig på en match mot Halmstads BK på Örjans Vall och efter det har jag följt de grönsvarta i med- och motgång.

Tre saker du inte kan vara utan: God mat, vänner och idrott.

Beskriv dig själv som tränare: Positiv, engagerad och tempoinriktad. Jag är en tränare som gillar att se elevernas utveckling och gillar att lägga upp en plan för hur de ska nå sina mål.

Bästa tennisminne: Det var ganska stort när jag yngre och var i Båstad under Swedish Open-veckan. Jag var där i flera dagar och följde tennisen. Då sprang jag runt mellan banorna och såg Robin Söderling och andra stjärnors matcher. Annars tycker jag det är kul att se mina gamla tenniselever göra framsteg. Spelare som har ett driv, jobbar hårt och plötsligt når framgångar när de är ute och tävlar.

 

Se fler bilder på Instagram.

 

 

LÄS TIDIGARE PRESENTATIONER

 

 

Tidigare nyheter
Karlén tar plats på scen i sommar
Skämtar han? Nej, Christoffer Karlén är allvarlig när han avslöjar sommarens planer. – Jag...
Schema sommartennis vecka 26
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 26 (måndag 24/6–fredag 28/6)...
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni. Varmt välkomna till en ny fartfylld vecka!   Grupp 1...
Sommarpriser på System Verification Fair Play Stadion
Passa på att spela tennis och padel till rabatterade priser på System Verification Fair...