Tränarpresentation: David Ekerot
Nyheter
Tränarpresentation: David Ekerot
Datum mars 10, 2023

Namn: David Ekerot

Ålder: 53 år.

Tränar: Tävlingsjuniorer och heltidssatsande spelare i Swedish Tennis Academy.

Tränaruppdrag: Efter min spelarkarriär gick jag en tränarutbildning som ATP anordnade på den tiden. Sedan dess har jag haft olika typer av tränaruppdrag lite här och där i världen, mixat med perioder då jag sysslat med musik. Tränaruppdragen har i huvudsak handlat om att hjälpa spelare på elitnivå, som resecoach på future/challenger-touren eller på akademier, där jag jobbat i Italien och i Indien. I början av tränarkarriären var jag över en sväng på ett college i USA och jobbade som ”Volunteer Assistant Coach” för ett starkt herrlag, vilket också var väldigt kul. Efter att ha varit utomlands större delen av mitt vuxna liv kom jag hem till Sverige för tio år sedan. Jag har sedan dess jobbat som chefstränare/klubbchef i Malmö TK, som då hette Malmö Bellevue TK, chefstränare i Lomma-Bjärreds TK 2017-2020, och är från 2020 ansvarig för Swedish Tennis Academy här på Fair Play.

Karriär som spelare: Jag började spela tennis i sexårsåldern med kompisar på en asfaltsbana i Lund. Jag var allmänt idrottsintresserad, men efter att jag blev ”biten” av tennis var det bara det som gällde. Tävlingar började jag spela direkt. Jag gjorde bra ifrån mig och tennisen blev en självklar del av mitt liv. I och med tidiga framgångar fick jag vara med på en hel del spännande resor med landslag och klubblag, och siktet var inställt på att bli proffs efter att jag var klar med grundskolan. Men det blev tre år då jag drogs med många skador, så jag gjorde klart gymnasiestudierna på tennisgymnasiet i Båstad och åkte direkt till USA för att gå på college. Jag kom till ett väldigt bra ställe, University of Southern California i Los Angeles – en stark skola akademiskt och tennismässigt. På college kunde jag jobba med kroppen och få ordning på skadorna, hålla igång tennisen och skaffa mig en utbildning. En fantastisk tid och även resultatmässigt gick det bra. Vi var det högst rankade laget i landet med bland annat två vinster i universitetsmästerskapen (NCAA), vilket smäller ganska högt där borta. Som junior i Sverige hade jag vunnit de stora nationella tävlingarna (JSM, SALK Open, Båstadtennis och Kalle Anka Cup), men det känns som jag fick den största kicken med collegelaget när vi blev National Champions. Efter college sysslade jag med musik något år, men bestämde mig sedan för att satsa på ATP-touren. Jag körde på i tre år och kom upp till nummer 52 på ATP-rankingen i dubbel efter vinster i Båstad och Bukarest. Jag hann också spela åtta Grand Slam-turneringar, vilket är en höjdpunkt från de åren. Det är något magiskt med Grand Slam-tävlingarna.

Tränare som har inspirerat dig: Björn Eurén, Roland Hansson och Pawel Strauss.

Tennisövning som du själv gillade som spelare: Minitennis och poängspel.

Fritidsintressen: Musik – spela, lyssna och skriva. Hänga med familj och nära vänner.

Tre saker du inte kan vara utan: Morgonkaffet, de olika årstiderna och backhand slice.

Beskriv dig själv som tränare:
Jag jobbar långsiktigt med spelare och anpassar mig till den jag jobbar med. Olika spelare behöver olika saker.

Bästa tennisminne: När jag och kompisarna på University of Southern California vann universitetsmästerskapen i lag första gången. Energin och atmosfären på Grand Slam-tävlingarna. Varje ställe har sin egen historia, tradition och speciella känsla. Generellt annars är mina bästa minnen från den första tiden när jag började spela tennis som knatte. Det fanns inget bättre än en ledig asfaltsbana. Ibland kunde jag inte sova på natten för jag ville bara det skulle bli tidig morgon, så vi kunde hänga på banorna igen.

Se fler bilder på Instagram.

 

 

LÄS TIDIGARE PRESENTATIONER

 

 

Tidigare nyheter
Karlén tar plats på scen i sommar
Skämtar han? Nej, Christoffer Karlén är allvarlig när han avslöjar sommarens planer. – Jag...
Schema sommartennis vecka 26
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 26 (måndag 24/6–fredag 28/6)...
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni. Varmt välkomna till en ny fartfylld vecka!   Grupp 1...
Sommarpriser på System Verification Fair Play Stadion
Passa på att spela tennis och padel till rabatterade priser på System Verification Fair...