Tränarpresentation: Saeed Deheshjoo
Nyheter
Tränarpresentation: Saeed Deheshjoo
Datum mars 24, 2023

Namn: Saeed Deheshjoo

Ålder: 68 år.

Tränar: Grupper i tennisskolan. Jag är tränare i projektet ”Tennis skapar Fair Play i hela Malmö” under sommaren och på Lindängeskolan resten av året. Jag hjälper också till som tränare på sommartennisen på Limhamn Tenniscenter.

Tränaruppdrag: Jag började jobba som tennistränare i Iran 1984. När jag började hade jag ingen utbildning, men senare gick jag tränarkurser både i Iran och Sverige. Jag jobbade sex år i Iran och kom sedan till Sverige där jag var först var i klubbar i Hofors, Sandviken och Gävle innan familjen flyttade till Skåne. I Malmöområdet har jag varit tränare i Kronprinsens TK, Malmö Bellevue TK, Åkarp-Burlövs TK och Fair Play TK. Jag hade mina första pass på Fair Play Stadion för 27 år sedan, men då hade jag bara privatlektioner och jobbade samtidigt som undersköterska.

Karriär som spelare: Jag började spela tennis ganska sent. Jag var 25-26 år gammal och bodde i Teheran. Då jobbade jag på ett japanskt företag där de brukade spela tennis och golf ibland. En dag blev en av tennisspelarna sjuk och jag blev tillfrågad om jag ville vara med. Jag hade inte spelat tennis tidigare, men tackade ja och sedan den dagen älskar jag sporten. Mina första tränare var Moharram Ali Khodai och Kambiz Derafshi Javan som både var landslagstränare i Iran. Senare började jag tävla och vi spelade i ett seriesystem med olika divisioner med ett upplägg ungefär som Öresundsserien på Fair Play. Från början var jag fotbollsmålvakt och en ganska bra målvakt. Jag var faktiskt med och slogs om målvaktsplatserna till militär-VM som då skulle spelas i Japan. En toppgeneral sa att jag var som en tiger i målet. Jag var som bäst längs marken, men tyvärr lite för kort och fick inte åka med till mästerskapet.

Tränare som har inspirerat dig: David Ekerot, som jag jobbat ihop med i Malmö Bellevue TK och Fair Play. Han är alltid hjälpsam och kommer med bra tips. Jag har också följt många tränare, ofta via Youtube, och plockat tankar och idéer här och där.

Tennisövning som du själv gillade som spelare: Jag var en serve/volley-spelare, så alla övningar med serve och volley gillade jag.

Fritidsintressen: Jag är medlem i Malmö Carambole och Snookerklubb, gillar att spela snooker och tävlar också i sporten. Annars gillar jag att simma, som är bra för hälsan. När jag var lite yngre simmade jag 35 km i månaden. Nu blir det kanske fem kilometer i månaden.

Tre saker du inte kan vara utan: Familjen, god mat och kaffe.

Beskriv dig själv som tränare: Jag är en väldigt energisk och noggrann tränare. Jag vill att mina elever ska lära sig något nytt på varje träningspass och är en tränare som vill ha hög aktivitet under hela passet.

Bästa tennisminne: Jag glömmer aldrig finalen i Australian Open 1995 mellan Pete Sampras och Jim Courier. Sampras tränare hade dött i cancer i USA när turneringen pågick. Sampras bröt ihop och grät under matchen och Courier sa något i stil med: ”Mår du bra Pete? Vi kan spela matchen i morgon om du vill”. Jag såg inte matchen på plats utan på tv, men den matchen var något extra. Ett annat minne är när jag träffade Stefan Edberg när han och Magnus Larsson var och spelade uppvisningsmatch i Vellinge. Stefan var min favoritspelare, jag gillade hans offensiva spelstil.

Se fler bilder på Instagram.

 

LÄS TIDIGARE PRESENTATIONER

 

 

Tidigare nyheter
Karlén tar plats på scen i sommar
Skämtar han? Nej, Christoffer Karlén är allvarlig när han avslöjar sommarens planer. – Jag...
Schema sommartennis vecka 26
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 26 (måndag 24/6–fredag 28/6)...
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni. Varmt välkomna till en ny fartfylld vecka!   Grupp 1...
Sommarpriser på System Verification Fair Play Stadion
Passa på att spela tennis och padel till rabatterade priser på System Verification Fair...