Tränarpresentation: Lotta Berthsdotter
Nyheter
Tränarpresentation: Lotta Berthsdotter
Datum april 14, 2023

Namn: Lotta Berthsdotter.

Ålder: 48 år.

Tränar: Grupper i tennisskolan samt ansvarig för prova på-verksamhet för skolor och förskolor.

Tränaruppdrag: Jag började min tränarkarriär Landskrona TK. Först jobbade jag som minitennistränare och när jag gått ut gymnasiet så fick jag praktikplats där. Jag jobbade tillsammans med Fredrik Tuvesson och Urban Ericsson. Efter tiden i Landskrona har jag bland annat jobbat i Lomma-Bjärreds TK i några omgångar, ATL, SALK och i en privat klubb på Lidingö. Under en period hade jag ett uppehåll från tennisen och jobbade då som massör på bland annat Skansen i Båstad och en kiropraktorklinik. För fyra år sedan återvände jag till tennisen, som jag verkligen saknade. Innan jag kom till Fair Play jobbade jag som tennisskoleansvarig i Lomma-Bjärreds TK.

Karriär som spelare: Jag började tävlingsspela när jag var tio år. Jag höll på i några år och slutade när jag var 14-15 år för att sedan ta upp tävlandet igen i 20-årsåldern. Som junior var jag rankad topp fem i Skåne.

Tränare som har inspirerat dig:
Min farfar Walther som var tränare i Lomma och i Malmö TK. Han var väldigt rolig och underhöll både spelarna och publiken under träningarna. Och min storebror Roger som alltid var väldigt dynamisk på banan. Jag gillade också tränare som Bosse Larsson, Toto Johansson och Björn Schönning. Det ska vara en bra balans mellan fokus och skratt på träningarna.

Tennisövning som du själv gillade som spelare:
”21:an” – först till 21 poäng.

Fritidsintressen: Fotografering, hot yoga och bada kallbad är några saker jag gillar när jag är ledig.

Tre saker du inte kan vara utan: Tennis, bra musik och min labrador Wendy.

Beskriv dig själv som tränare: Jag försöker ha en tanke bakom varje övning. Slagen och rörelsemönstret ska vara enkelt och effektivt. Det ska vara bra tempo på mina pass, gärna röda kinder, och hög trivselfaktor. Målet är att få eleven att gå ur sin comfort zone för att utvecklas.

Bästa tennisminne: Ett tennisminne som jag har är när jag glömde tennisskorna hemma när jag skulle spela Båstadtennis. Jag var tio år och fick nya skor i Percys tennishop som låg vid banorna. Det kändes lyxigt! Sedan var det många dubblar på utebanorna i Bjärred med min klubbkompis Katinka Bröms där vi knappt kunde avsluta bollen för vi skrattade så mycket.

Se fler bilder på Instagram.

 

LÄS TIDIGARE PRESENTATIONER

Tidigare nyheter
Karlén tar plats på scen i sommar
Skämtar han? Nej, Christoffer Karlén är allvarlig när han avslöjar sommarens planer. – Jag...
Schema sommartennis vecka 26
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 26 (måndag 24/6–fredag 28/6)...
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni. Varmt välkomna till en ny fartfylld vecka!   Grupp 1...
Sommarpriser på System Verification Fair Play Stadion
Passa på att spela tennis och padel till rabatterade priser på System Verification Fair...