Tränarpresentation: Daniel Vuljanic
Nyheter
Tränarpresentation: Daniel Vuljanic
Datum april 21, 2023

Namn: Daniel Vuljanic

Ålder: 21 år.

Tränar: Jag tränar minitennisgrupper, men har också några pass i tennisskolan och i utvecklingsgruppen. Ibland hjälper jag till på våra lovaktiviteter.

Tränaruppdrag
: Jag gick i tvåan på gymnasiet när jag hade mitt första pass som tränare i Fair Plays minitennisskola. Jag minns att jag var nervös och hade planerat varenda minut av passet. Men det gick ganska bra, jag är nöjd. När jag kom hem den dagen var jag helt slut och då hade jag bara en timmes träning. Jag fortsatte som tränare i minitennisen i två terminer och blev sedan tillfrågad om jag ville vara tränare i tennisskolan. Nu har jag rätt många timmar på banan i veckan. Jag är även ansvarig för minitennisen på lördag och söndagar. Jag trivs med jobbet som tränare, det är jättekul att se eleverna utvecklas som spelare.

Karriär som spelare: Tennis började jag spela när jag var fyra år. Jag spelade minitennis på Fair Play och har några svaga minnen av att Stefan Hansson står och kastar bollar till mig. Jag tyckte tennis var en kul sport så jag fortsatte i tennisskolan. Några superstjärna var jag inte men jag började spela tävlingar, först Öresundsserien och därefter småtävlingar i närområdet. Jag höll också på med handboll i Dalhems IF när jag gick på mellanstadiet. Vi var ganska bra, men tyvärr tvingades klubben lägga ner vårt lag. Senaste åren har jag tagit upp tävlandet igen och varit med i Fair Play Cup och några tävlingar till i Skåne. Jag spelar mest för skojs skull, jag tycker det är kul att stå på banan.

Tränare som har inspirerat dig: Jag har haft några bra tränare och väljer att lyfta fram Alexander Vorobiev, som jag hade i Fair Plays tennisskola. Han var alltid glad, sjöng och dansade på banan. Det var härligt att komma till hans träningar. Alexander sprudlade verkligen av energi. Senaste tiden har jag lärt mig mycket av Piotr Rogowski, även om han inte jobbar som tränare just nu.

Tennisövning som du själv gillade som spelare
: Jag älskade en övning som Alexander brukade köra med oss. Det var en variant av rundtennis där man spelar i lag, och om man missade fick man snabbt springa ett varv för att komma tillbaka och vara med i spelet igen. Det var en rolig övning med bra fart. Den brukar jag köra med grupperna jag har nu.

Fritidsintressen: I skolan var jag intresserad av matematik och fysik. Jag gillar även film och foto. Det håller jag på med en hel del på fritiden.

Tre saker du inte kan vara utan: Jag måste hela tiden hålla igång och röra på mig så idrott är en grej. Idrott, min telefon och mina vänner får det bli.

Beskriv dig själv som tränare: Jag försöker alltid se till att eleverna har roligt på banan och lär sig tekniken. På mina pass måste det vara mycket action. Alla ska vara igång och göra någonting.

Bästa tennisminne: Jag har faktiskt inte något speciellt tennisminne jag vill lyfta fram. Måste jag nämna något väljer jag när jag vann Öresundsserien. Det var kul för jag kom från en tuff period med många förluster, men jag kämpade ganska hårt för att bli bättre och den säsongen vann jag.

Se fler bilder på Instagram.

 

LÄS TIDIGARE PRESENTATIONER

Tidigare nyheter
Karlén tar plats på scen i sommar
Skämtar han? Nej, Christoffer Karlén är allvarlig när han avslöjar sommarens planer. – Jag...
Schema sommartennis vecka 26
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 26 (måndag 24/6–fredag 28/6)...
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni
Grupper Kul-i-sommar 24-28 juni. Varmt välkomna till en ny fartfylld vecka!   Grupp 1...
Sommarpriser på System Verification Fair Play Stadion
Passa på att spela tennis och padel till rabatterade priser på System Verification Fair...