Tränarpresentation: Michael Gynning
Nyheter
Tränarpresentation: Michael Gynning
Datum april 28, 2023

Namn: Michael Gynning.

Ålder: 67 år.

Tränar: Grupper i tennisskolan. Sommartennis på Limhamns Tenniscenter.

Tränaruppdrag: Vi hade sommarhus i Ljunghusen och där började jag som tränare när jag var 15 år. Banorna ligger fantastiskt fint i Ljunghusen. Efter tiden i Ljunghusen var jag i Trelleborg och tränade bland andra Mikael Pernfors och Janne Immonen. När jag var 17 år blev det Båstad och Torekov en hel sommar och därefter har träningen fortsatt i flera klubbar runt om i Skåne. Till Fair Play kom jag 2013. Jag träffade Janne Immonen och Piotr Rogowski i Båstad och blev erbjuden att bli tränare i klubben.

Karriär som spelare: Jag började spela tennis som tioåring i Ljunghusen. Mitt tennisspel utvecklades snabbt, jag slog äldre spelare och fick snart också chansen att träna med vuxna. När jag började tävla ställde jag upp i så många sommarturneringar jag kunde och deltog ofta i flera klasser. I till exempel Ystadsspelen brukade jag vara med i fem klasser. Jag inledde tävlandet på våren i Burlöv och avslutade utomhussäsongen med Höstspelen som avgjordes på banorna som låg vid Gamla IP i Malmö. I mitten av 1980-talet var jag i Tyskland och ligaspel. Det blev fyra säsonger i Düsseldorfs lag. Jag slutade tävla i takt med att jag började jobba mer som tränare. Det blev för tufft att kombinera, så jag valde att prioritera träningen.

Tränare som har inspirerat dig: Bosse Larsson som jag hade som tränare här i hallen då den hette MFF-Stadion. Bosse kunde verkligen inspirera sina elever.

Tennisövning som du själv gillade som spelare: En övning som John-Anders Sjögren körde med mig.  Han märkte ut en halv kvadratmeter i varje hörn vid baslinjen. Jag skulle slå 25 raka forehand i rutan och efter det 25 cross i den andra rutan. När jag klarat det väntade samma sak med backhand. En jäkligt bra övning som jag gillade.

Fritidsintressen: Löpträning. Jag är ute och springer två gånger i veckan. En av dagarna springer jag en åtta kilometer, den andra 14 varv runt en fotbollsplan. Jag tycker också om att laga mat och äta gott. Annars gillar jag lite av varje, jag har ingen särskild hobby.

Tre saker du inte kan vara utan: Min träning, matlagning och mina barn.

Beskriv dig själv som tränare: Jag är energisk tränare som gillar tempo på träningarna. Jag kör inte samma upplägg med alla grupper utan försöker anpassa träningen efter varje elev och försöker hitta vägar för alla att utvecklas som tennisspelare.

Bästa tennisminne: Jag vann många singeltitlar under min aktiva karriär och jag hade jätteroligt under tiden i Tyskland. En del galna upptåg blev det under de åren. Jag drev även Malmö Bokhandel under många år och en av höjdpunkterna från den tiden var när Björn Borg gästade oss och signerade böcker. Kön ringlade lång ut på gatan och Björn fick skriva autografer den dagen, det kan jag lova.

Se fler bilder på Instagram.

 

 

LÄS TIDIGARE PRESENTATIONER

Tidigare nyheter
Anmäl dig till Swedish Tennis Academy Open
Nästa tävling på Limhamn Tenniscenter är Swedish Tennis Academy Open som spelas 27 juli-9...
På måndag startar “Tennis skapar Fair Play i hela Malmö”
På måndag startar “Tennis skapar Fair Play i hela Malmö” med gratistennis i Gullviksparken...
Grupper Kul-i-sommar 17-20 juni
Nästa vecka, 17-20/6, arrangerar vi Kul-i-sommar på System Verification Fair Play Stadion. Vi hälsar...
Schema sommartennis vecka 25
Information om träningstider för sommarträningen på Limhamn Tenniscenter under vecka 25 (måndag 17/6–torsdag 20/6)...